5 sfaturi pentru inchirieri auto

     Pentru ca sezonul vacantelor incepe curand cu cele cateva zile libere de Pasti, soferii vor da startul unui nou asalt asupra drumurilor nationale, mai intai spre, iar apoi dinspre destinatiile alese de fiecare in parte pentru a-si petrece mica vacanta. Nu toti vor conduce insa propriul autoturism in aceste deplasari deoarece o buna parte din cei ce pleaca in vacanta aleg sa inchirieze un autoturism.

Sursa: blog.emerald-auto.ro

     Solutia inchirierii unei masini este agreata de multi din cei ce lipsa zilnica a unui autoturism nu ii deranjeaza, prin urmare nu detin o masina cu care sa se deplaseze atunci cand pleaca in vacanta. Insa chiar si daca optezi pentru un autoturism de inchiriat, trebuie sa ai in vedere cateva elemente importante si sa tii cont de cateva sfaturi pentru a evita situatiile mai putin placute.

  1. Fa rezervarea din timp: domeniul inchirierilor auto s-a dezvoltat usor, usor si in tara noastra, astfel ca ocuparea completa a flotelor auto este posibila, mai ales in timpul sezoanelor turistice. Daca stii cand vei merge in vacanta si ti-ai ales firma de inchirieri auto, fa rezervarea din timp pentru a nu ramane fara mijloc de deplasare.
  2. Alege masina potrivita: autoturismul trebuie sa corespunda vacantei tale, depinzand desigur de numarul de persoane transportate, traseul ales, distanta parcursa, volumul de bagaje si asa mai departe. Pentru o deplasare interurbana cu doar o alta persoana la bord o masina din clasa mica poate fi potrivita, in timp ce extra persoane si extra bagaje vor aduce cu sine nevoia unei masini din clasa medie sau chiar mai mare. Daca introducem si un traseu cu elemente de offroad datele problemei se schimba.
  3. Verifica autoturismul ales: odata aleasa masina dorita, o verificare atenta este binevenita. Include aici si inspectia vizuala riguroasa ce poate dezvalui elemente importante despre conditia masinii, insa si verificarea actelor legale, a istoricului masinii pentru eventuale accidente, a ITP-ului si a unei asigurari RCA valabile. Orice problema tehnica sau mecanica a autoturismului poate strica o vacanta mult asteptata.
  4. Verificarea detaliilor contractuale: din nou, o verificare atenta nu poate dauna, dimpotriva. Trebuie sa fii atent la eventuale comisioane, clauze privind consumul de combustibil, posibila limita a distantei parcurse zilnic, conditii asupra soferului secundar, procedura in cazul unui accident, modalitati de plata, prelungirea la distanta a contractului de inchiriere, preluarea si predarea autoturismului etc.
  5. Condu prudent: un sfat de care trebuie sa tina cont orice sofer indiferent ca este in autoturismul propriu sau intr-unul de inchiriat, intr-o masina scumpa sau intr-una mai ieftina. Respecta normele in vigoare si vei evita cheltuieli suplimentare cu posibile amenzi dar si alte consecinte ce tin de integritatea fizica. Teribilismul la volan nu te va face decat sa risti vietile participantilor la trafic, dar si distrugeri ale autoturismului inchiriat a caror cheltuiala le vei suporta ulterior.

     Tine cont de aceste 5 sugestii atunci cand optezi pentru inchirierea unui autoturism si totodata alege un partener de incredere, o firma de inchirieri auto a carei reputatie sa contribuie la o experienta cat mai buna cat timp vei avea o masina de inchiriat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.