A venit primavara? Incepe chestionare auto!

     Din moment ce maine e 1 martie, temperaturiile din ultimele zile confirma si ele ca primavara e aici, iar notiunea de zapada nici nu ne mai trece prin gand, atunci putem da startul unei noi avalanse de aspiranti la celebrul trofeu al “lamaii” mandru afisat pe parbriz si luneta, altfel spus, viitorii soferi incepatori. Aspiranti deoarece inainte de a pune mana pe permis, trebuie sa treaca cu brio examenul auto, atat proba teoretica dar si cea practica. Practica, practica, dar de cele mai multe ori teoria ne omoara, pentru ca acolo se impotmoleste uriasa majoritate a candidatilor, de cele mai multe ori dintr-un motiv lesne de inteles – lipsa totala de pregatire teoretica.

     Sunt convins ca de acum opt ani, cand am trecut eu prin aceleasi etape si pana in prezent lucrurile nu s-au schimbat, decat poate in bine in ce priveste strictetea pregatirii si examenului auto, fiind totodata sigur ca suportul teoretic le este oferit si explicat fara probleme cursantilor, insa e pur si simplu un refuz al acestora de a se pregati din punct de vedere teoretic, de a fi la curent cu legislatia din domeniul rutier. Pana la urma e o chestie elementara de logica si de bun simt sa fii la curent cu regulile jocului pe care il doresti a-l juca. Si pentru ca traim in zilele tehnologiei si a informatiei permanente, te poti pregati si online daca asta te ajuta mai mult. Nu ai altceva de facut decat sa accesezi siteul si sa rezolvi intrebari si chestionare auto, de pe pc, laptop, tableta sau smartphone, in orice moment al zilei, oricand ai putin timp liber la dispozitie.

     Si un chestionar in plus nu strica, pentru ca e posibil sa gasesti o intrebare diferita fata de ceea ce ai intalnit si rezolvat pana in acel moment, iar pentru a varia optiunile poti duce la bun sfarsit teste online de pe diverse siteuri, inclusiv cele de pe siteul DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor), alaturi de legislatia completa pentru a va lamuri eventualele neintelegeri teoretice. Cat priveste proba practica, acolo sa zicem ca lucrurile sunt mai usoare si clare, daca ai abilitati de sofer e totul in regula, insa degeaba esti un Sebastien Loeb in miniatura daca inca faci confuzia intre “Cedeaza trecerea” si “Drum cu prioritate”. Cu toate ca Loeb este un pilot excelent, in timpul curselor nu a fost nevoit niciodata sa isi bata capul cu indicatoarele auto, trecerile de pietoni si intersectii nesemaforizate, elemente cu care tu ca viitor sofer te vei intalni zi de zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.