Activitati pentru bebelusi

In Romania si nu numai, este inradacinata conceptia conform careia bebelusii si copiii nu inteleg nimic si degeaba vorbim cu ei. Ceea ce este un lucru total gresit. Chiar si nou-nascutii au nevoie sa isi auda parintii, bunicii, unchii, matusile, fratii si multi alti oameni vorbind. Cu toate ca ei nu pot vorbi si nu pot intelege la fel cum intelegem noi, creierul lor deja incepe sa asocieze anumite cuvinte cu actiuni. De exemplu, daca vorbiti cu bebelusul cand ii faceti baie si ii spuneti exact pasii, va incepe sa asocieze acele cuvinte cu actiunile. De aceea este foarte important sa vorbiti mereu cu bebelusul, sa ii spuneti absolut tot, pentru ca desi nu va poate raspunde, creierul lui capteaza tot.

La fel este si in cazul copiilor, incepand cu 1 an. Poate nu stiu inca sa vorbeasca sau sa isi exteriorizeze sentimentele, insa inteleg, daca le explicati. In fine, este foarte mult de vorbit pe tema aceasta, dar trebuie sa invatam cu totii sa nu mai tratam copiii si bebelusii ca pe niste nestiutori.

Iar acest lucru este valabil si in cazul activitatilor pentru bebelusi. Bebelusii au nevoie de interactiuni fizica, de jocuri simple, au nevoie de jucarii adecvate lor, care sa le stimuleze vazul si celelalte simturi. Iar din moemntul in care varsta o permite, cea mai buna varianta ar fi centrele pentru activitati. In felul acesta, bebelusul va invata singur sa exploreze. Cele mai frumoase centre cu activitati pentru bebei sunt cele care imbina culori placute pentru ei cu forme simple, pe care sa le poata procesa. Aceste centre de activitati vor stimula creierul bebelusului si ii vor permite sa inceapa sa faca asocieri intre culori, forme, materiale si asa mai departe.

Sursa: nichiduta.ro

Sursa: nichiduta.ro

Bineinteles ca totul depinde de bugetul vostru si de varsta bebelusului, dar si de modul in care se dezvolta. Insa, ca noi toti, bebelusii au nevoie si de relaxare, asa ca ar fi bine sa ii asigurati diferite obiecte care sa il relaxeze, dar in aceleasi timp care sa ii stimuleze cat de cat mintea. Iar printre acestea se regasesc si cateva modele de balansoare din plus. De ce spun asta? Pentru ca in momentul in care se balanseaza, bebelusii se relaxeaza. Insa formele balansoarului o sa ii starneasca putin curiozitatea si o sa il faca sa isi doreasca sa stea mai mult acolo.

Sursa: nichiduta.ro

Sursa: nichiduta.ro

Asadar, bebelusii si copiii au nevoie de multa interactiune si de jocuri care sa ii stimuleze intelectual, dar si fizic. Toate acestea ii vor ajuta sa se dezvolte armonios.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.