Amatorism in sportul profesionist

     Am inceput ziua bine, cu o surpriza maaaaareeee…si negativa. Cum asa? Simplu, vazand ultima poza urcata pe facebook de un amic, handbalist profesionist la una din echipele inscrise in divizia A, pentru cei ce nu stiu, divizia A fiind a doua liga valorica dupa Liga Nationala de Handbal. O echipa buna, cu eventuale pretentii la promovare, de la care te-ai astepta automat sa observi un nivel ridicat de profesionalism, mai ales ca e condusa la nivel administrativ de un arbitru de talie internationala. Toate bune si frumoase pana cand am vazut poza cu pricina, plina toata de…suplimente nutritive.

     Am mai vorbit despre suplimente, adevarul din spatele lor si riscurile la care se supun cei carora le lucesc ochii atunci cand aud de ele, dar de asta am fost cu atat mai uimit pentru ca venea vorba de un sportiv profesionist, aflat sub indrumarea unui medic sportiv, nutritionist, si repet, a unui om cu experienta, plimbat prin campionate straine indeajuns de mult incat sa poata distinge aspectele pozitive de practicile gresite.La urma urmei, daca tot iei astfel de chestii, macar cumpara ceva de calitate, marci straine consacrate, nu produse apartinand celor doua marci romanesti aflate pe piata (nu dau nume doar din aspecte legislative, dar mai toti stiu despre cine e vorba). Si produsele? Hmm, amicul respectiv primise Cell FX, Tribulus Plus, Isotonic-R, dextroza, Gluta Pro si Mass Forte Creatin-R. In concluzie niste prostii. De ce i-ai da dextroza cand o gasesti in fructe…mai bine il servesti cu o banana inainte sau/si dupa antrenament, si pe langa dextroza ii asiguri magneziu si potasiu, impotriva febrei musculare, elemente excelente pentru recuperarea fizica. Sau, alta prostie, Cell FX, o prostie care “contine” creatina, glutamina si aminoacizi de tip BCAA. Atunci de unde nevoia de a cumpara si Gluta Pro si Mass Forte Creatin-R?

     Dar lasand vorbaria la o parte, asta denota inca o data lipsa de profesionalism, intr-o proportie dezolanta in ce priveste fenomenul sportiv romanesc, din moment ce un club cu pretentii ridicate isi sustine jucatorii, sportivii cu astfel de prostii, chiar de cea mai joasa calitate, si mai ciudat, posibil cu acordul unui doctor. Cam atat pentru azi, nu uitati, eat, train, sleep.

3 thoughts on “Amatorism in sportul profesionist

    • Nu, nici pe departe, am obs fenomenul in handbal, sportul de contact, gimnastica…peste tot, doar ca asta e cea mai recenta patanie

  1. Pingback: Recomandarile zilei: linkuri recomandate | Blogatu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.