Anvelope stoc scumpe? AnvelopeX te ajuta

     Daca te bate gandul sa-ti iei o masina noua, ai studiat ofertele si ti-ai ales deja modelul, linia de echipare, eventualele dotari optionale si asa mai departe, probabil ai avut in vedere si eventuala trecere la anvelopele de iarna de peste cateva luni. Imposibil sa fi trecut cu vederea ca producatorii ofera in momentul configurarii autoturismului si posibilitatea de a opta pentru achizitionarea unor cauciucuri potrivite pentru sezonul rece odata cu masina, insa dezavantajul vine atunci cand ne uitam la pretul lor, cu mult mai mare decat daca ai alege sa iti iei anvelopele de la retaileri cum e AnvelopeX.ro.

Anvelope Iarna Anvelopex

     E totusi un aspect care te pune pe ganduri, mai ales ca sunt aceleasi anvelope, la fel de bune, noi si in perfecta stare, dar totusi cu diferente mari de pret. Sunt totusi curios daca optiunile se respecta si in sezonul rece, atunci cand legislatia obliga la schimbarea cauciucurilor cu unele adecvate noilor conditii meteo, masinile pleaca din showroom deja echipate cu anvelopele de iarna, ba mai mult, daca in acea perioada primesti cauciucuri de vara si care ar fi pretul lor.

Anvelope Vara Anvelopex

     Iar pentru cei ce inca nu stiu de ce e nevoie de cauciucuri diferite in functie de anotimp si conditiile meteo, iata care sunt principalele diferente intre anvelopele de vara si cele de iarna. Sa nu uitam totusi si de gumele all season, un mix intre cele doua tipuri de cauciucuri mentionate mai sus, un produs care se preteaza conditiilor meteo putin dificile, in nici caz unui trafic de iarna in adevaratul sens al cuvantului si a caror folosire pe timp de iarna este inca ambigua, fiind totusi conditionata de prezenta anumitor simboluri de identificare inscriptionate pe profilul anvelopei. Pentru inceput, anvelopele de vara se “lipesc” de asfalt la peste 8 – 10 grade Celsius, cauciucul din care sunt facute pierzandu-si aderenta la temperaturi mai joase din cauza contractiei fizice si a intaririi. De asemenea, striatiile celor doua tipuri de anvelope difera din punct de vedere al dispunerii si dimensiunilor, cele de vara avand santuri de dimensiuni mai mici. Trebuie avute in vedere efectele nerespectarii conditiilor de trafic in alegerea anvelopelor potrivite, de genul modificarii distantei de franare, stabilitatea in curbe, tinuta de drum. mentinerea unei directii stabile sau chiar riscul exploziei cauciucurilor din cauza presiunii atmosferice, efecte ce pot pune in pericol vietile tuturor participantilor la trafic. Respectati asadar reglementarile privind tipul de anvelope necesar, mai ales ca solutia unor achizitii eficiente e la indemana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.