Arabesque – materiale de constructie

     Orice cladire, indiferent de scopul utilizarii ei, are nevoie, pe langa un design adecvat atat din punct de vedere estetic cat si functional, si de un proces efectiv de constructie executat fara greseala. Pentru ca nu e loc de greseli atunci cand in constructia respectiva vor lucra / circula / locui oameni. Asa ca, pe langa o proiectare impecabila, cu verificari si reverificari, executia trebuie sa fie la cel mai inalt nivel posibil. Implicit, materialele folosite nu pot fi de proasta calitate sub nici o forma, iar pentru materiale bune mergi la sigur la Arabesque.

     Pe site-ul Arabesque materialele pentru structura sunt impartite in materiale pulverulente (sub forma de pulbere), metalurgice si cele pentru zidarie. In categoria celor pentru zidarie intra desigur caramizile normale si speciale, blocurile de BCA, caramizile din sticla, dar si bordurile si pavelele, in timp ce la materiale metalurgice incadram otelul beton, plasele sudate, sarmele, cuiele, electrozii si profilele metalice. Materialele pulverulente includ diversele tipuri de ciment, liantii, cimentul alb, varul hidratat si ipsosul. Pe site-ul Arabesque gasiti trei tipuri de ipsos, pentru ca si el, daca nu stiati, asemenea cimentului, liantilor si aditivilor, este de mai multe feluri.

     Primul produs, Ipsos Instal Gips T este utilizat pentru nivelari prealabile si reparatii ale suprafetelor suport, dar si la umplerea unor gauri si nu in ultimul rand fixarea suportilor si instalatiilor electrice inzidite, fiind astfel un produs folosit cu precadere pentru a retusa divese defecte de ordin redus si are o valabilitate de 180 de zile de la data fabricatiei. Cel de al doilea produs, ipsosul de constructii are ca domeniu de utilizare finisarea interioara a peretilor tencuiti si a plafoanelor, reparatii ale finisajelor degradate, fixarea rapida a unor obiecte de greutate mica (exemplu – protectia traseelor electrice), constituind totodata un suport durabil pentru finisajele decorative. Valabilitatea lui este mai mare decat a produsului anterior, urcand la 270 de zile de la data fabricatiei. Ultimul, dar nu cel din urma produs, avand o valabilitate identica, ipsos pentru modelaj, se foloseste pentru finisarea interioara a peretilor si plafoanelor, dar si reparatii ale finisajelor degradate sau realizarea ornamentelor din ipsos si turnarea de diferite forme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.