Aromaterapie cu uleiuri esentiale

Am observat in ultimii ani ca tot mai multe persoane apeleaza la remedii naturiste cand vine vorba despre o problema medicala. Nu ar fi gresit, atata timp cat problema medicala nu este grava si chiar si medicii ar recomanda un astfel de tratament. Gresit este in momentul in care nu stim ce avem si nu mergem la medic, alegand un astfel de tratament, de cele mai multe ori auzit de la prieteni. Insa, putem folosi produse naturiste chiar si cand nu avem probleme de sanatate: pentru infrumusetare, relaxare si nu numai. Iar in categoria ,,relaxare” intra si aromaterapia, mai exact aromaterapie cu uleiuri esentiale.

Aromaterapia are rolul de a relaxa dupa o zi obositoare, de a calma, de a stimula activitatea creierului si multe altele. Ba chiar unele uleiuri esentiale pot fi de mare folos cand suntem raciti si vrem sa respiram mai usor, fara a apela foarte des la picaturile de nas. De asemenea, daca nu avem probleme cu pielea, putem dilua uleiuri esentiale in uleiuri de masaj, iar astfel vom beneficia si de masaj si de aromaterapie, ceea ce ne va relaxa.

Uleiurile esentiale sunt de foarte multe feluri si pentru toate gusturile. Cele mai utilizate uleiuri esentiale sunt: ulei de eucalipt, ulei de tea tree, ulei de lamaie, ulei de lemongrass, ulei de gref, ulei de menta, ulei de portocale, ulei de mandarine, ulei de roinita, ulei de rozmarin, ulei de scortisoara, ulei de santal, ulei de verbina si asa mai departe.

Sursa: planteea.ro

Aceste uleiuri miros extrem de frumos si au diferite proprietati, bineinteles totul depinde de plantele din care sunt realizate. Spre exemplu, uleiul de tea tree poate fi folosit si in preparate cosmetice, pentru ca are proprietati antibacteriene. Uleiul de eucalipt este foarte bun cand suntem raciti, pentru ca ajuta la desfundarea nasului si are si proprietati antivirale, asa ca il putem pune intr-o lampa de aromaterapie.

Daca vreti sa aflati mai multe despre ce beneficii ne aduce aromaterapia, va sfatuiesc sa cititi cateva articole de pe internet si descrierea uleiurilor. Iar cu timpul, o sa invatati care sunt uleiurile esentiale cele mai bune pentru voi.

Voi folositi uleiuri esentiale?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.