Autolux – tuning auto

     E de la sine inteles ca atunci cand auziti vorbindu-se de piese auto va duceti cu gandul la bujii, planetare, placute de frana si altele asemenea, insa cand eram in liceu si incepuse nebunia curselor auto, de fiecare data cand aparea subiectul pieselor auto de obicei in conversatiile noastre, ale baietilor, ma gandeam doar la tuning cu tot ce inseamna el – tuning interior si exterior, intr-un cuvant styling, cat si modificarile tehnice si mecanice. Tuningul tehnico – mecanic se ocupa de performantele autoturismelor, umbland la tot ce ar putea imbunatati felul in care masina se conduce, in care ia virajele, accelereaza sau franeaza. Intra aici chipurile la motor, resoftarea, ranforsarea blocului motor, inlocuirea bujiilor si schimbarea filtrului de aer si a intercoolerului. Sa nu uitam nici de ajustarea suspensiilor si a franelor, inlocuirea cauciucurilor, schimbarea discurilor de frana si a kitului de ambreiaj, poate ceva modificari si pe la trenul cutiei de viteze dar si setarea mai buna a directiei si nu in ultimul rand o noua galerie de evacuare. Este un puzzle pe alocuri complicat dar cu rezultate extrem de placute care te fac intr-un final sa declari ca efortul depus a meritat. Doar impatimitii sporturilor automobilistice pot intelege placerea de a concura la volanul unui astfel de bolid, sau pur si simplu de a merge la drum lung intr-o masina bine modificata, ca la carte.

     Insa daca vrei sa duci treaba la bun sfarsit, nu poti sa ignori elementele de styling, modificarile de ordin estetic aduse masinii atat la interior cat si la exterior. Chiar daca in parte, unele din aceste modificari pot avea si influente asupra performantelor, in special din punct de vedere al aerodinamicii si stabilitatii, interventiile la nivel de styling raman totusi preponderent doar modificari estetice si de comfort. Daca montezi un eleron, un body kit, fie doar o prelungire bara spoiler fata sau spate, infatisarea masinii va fi cu totul altceva. Opere de arta in ce priveste stylingul au iesit si din masini care au facut istorie precum VW Golf sau celebrul BMW “ursulet”, dar si din masini care nu si-au propus in prima faza sa impresioneze la nivel de design, cum e cazul Loganului. Cu ceva inspiratie poti schimba ceasurile de bord, volanul, schimbatorul, chiar si scaunele cu unele sport, ca sa nu mai vorbim de eventualul paintjob pe care il poti aplica masinii, aplicand printr-o vopsire speciala diverse modele grafice – “tatuaje” – masinii cu care ulterior vei atrage priviri in trafic.

Sursa: www.autolux.ro

3 thoughts on “Autolux – tuning auto

  1. Ador masinile ,,tunate”, au ceva aparte. Credeam ca sunt mult mai scumpe piesele, dar m-am uitat pe site si mi se par accesibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.