Avantajele statiilor radio

     Una dintre primele metode de comunicare wireless din lume a fost reprezentata de statiile radio. Acestea au fost folosite in momentul in care s-a dorit ca informatia sa ajunga in timp real, acolo unde era nevoie de ea. Statiile radio au fost folosite chiar si in razboaiele din secolul 20, sunt folosite si astazi pe campurile de lupta si sunt folosite in foarte multe feluri. Cu siguranta stiti macar din filmele politiste faptul ca in timpul unei misiuni, membri echipei comunica prin intermediul statiilor radio. Sau pe mare, capitanii de vapoare comunicau cu uscatul prin intermediul acestor statii.

     Chiar si in ziua de astazi sunt extrem de folosite si poate nu v-ati dat seama, dar fiecare taxi este dotat cu o astfel de statie. De ce? Pentru ca in felul acesta, taximetristii aud ceea ce le comunica dispeceratul si pot prelua comenzile in timp util. Este mult mai sigura aceasta varianta de comunicare decat cea prin telefon. De altfel, la o statie de taxiuri nici nu ar fi posibila o astfel de comunicare cu soferii din cauza personalului: ar trebui sa fie la dispecerat cate un om la doi sau trei taximetristi, pentru ca in ziua de astazi, cererea este foarte mare.

Statii radio

     Statiile radio pot fi folosite si pentru hobby-uri, cum ar fi radioamatorismul. Poate aveti prin cercul de cunostinte persoane care merg la astfel de intalniri. Radioamatorismul are drept scop transmiterea unor informatii intre pasionatii de acest hobby. Cateodata, radioamatorii stau si asculta frecventele si in felul acesta intra in contact cu alte persoane. Asta imi aduce aminte de filmul ,,I am legend” cu Will Smith, care timp de multi ani, emitea un anunt cu ajutorul unei statii radio, in acelasi loc si la aceeasi ora. Poate ati vazut filmul si stiti la ce ma refer.

     Asadar, acum stiti si la ce sunt utilizate statiile radio, iar mai multe informatii puteti afla de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.