Bijuterii Tuarege

Cele mai apreciate si folosite accesorii sunt bijuteriile. Fie ca vorbim despre inele de logodna, verighete, pandantive, cercei, bratari si lista continua, fiecare avem cateva o bijuterie de care ne aducem aminte cu drag. Iar acest lucru se intampla nu doar in cazul femeilor, ci si in cazul majoritatii barbatilor, pentru ca si ei poarta bijuterii, bineinteles masculine.

Asa ca nu e de mirare ca mereu suntem in cautarea bijuteriilor care sa se potriveasca personalitatii si stilului nostru si care sa ne scoata din anonimat. Unele persoane prefera bijuteriile din aur, altele argintul sau chiar si bijuteriile din alte tipuri de materiale, cum ar fi bijuteriile din materiale textile, care sunt foarte apreciate in zilele noastre.

Sunt multe categorii de bijuterii care ar merita mai multa atentie si care cu siguranta sunt apreciate de aproape toate persoanele. Iar astazi o sa va vorbesc putin despre bijuteriile Tuarege, o subcategorie de bijuterii etnice foarte frumoase, realizate din argint. Aceste bijuterii se fac remarcate pentru armonia proportiilor, pentru elementele geometrice sau abstracte gravate pe ele. Aceste bijuterii sunt originare din nordul Africii, din desert, asa ca vor fi ornate cu elemente care amintesc de acesta: soare, stele, dune si asa mai departe. Elementele marcate pe aceste bijuterii se spune ca ar fi ajutat la evitarea pericolelor din desert, asadar au si o incarcatura mistica, fapt ce le face deosebite.

Eu am pus ochii deja pe cateva bijuterii tuarege, pe care le-am gasit pe site-ul metaphorabijoux.ro. Cel mai mult mi-au placut Pandantivele Sahara, care sunt potrivite atat pentru femei, dar si pentru barbati. Iar preferata mea este Amuleta tuarega Tissek, care este lucrata manual de un bijutier din Niger. Aceasta amuleta este gravata cu simboluri protective si vine impreuna cu un snur negru, lung, din catifea. Are un diametru de 7 cm si pretul ei este de 389 lei.

Foarte mult mi-a placut si Pandantivul amuleta Kanem, realizat din argint si Onix, cu simboluri protective, cum ar fi zimtii ce reprezinta dintii de crocodil sau chiar piatra de Onix, asezata in centru, care protejeaza impotriva magiei negre.

Aceste bijuterii mi se par foarte frumoase si deosebite, mai ales pentru faptul ca au o semnificatie. Voua v-ar placea astfel de bijuterii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.