Calcule la shopping

     De cate nu vi s-a intamplat sa mergeti la cumparaturi cu o anume suma de bani in portofel, pe card, sau pur si simplu o limita de cheltuieli pentru momentul respectiv? Eu cred ca au fost cateva astfel de situatii in viata fiecaruia si e un lucru cat se poate de normal atat timp cat nu esti proprietarul vreunei mine de aur sau diamante. Dar revenind la astfel de situatii, cum poti tine mai usor evidenta banilor cheltuiti atunci cand te afli la cumparaturi? Simplu, calculand suma dupa fiecare produs adaugat in cos. Rutina mea in fiecare astfel de situatie e sa iau mai intati produsele strict necesare si apoi cele care mai pot astepta sau pot fi cumparate intr-o cantitate mai mica.

     In ce priveste partea de calcule, e simplu, cu telefonul personal scapi destul de repede, insa in diverse hypermarketuri din strainatate am vazut o idee mai buna: cititoare de coduri mobile. Mai exact varianta mica si portabila a dispozitivelor amplaste in diverse zone ale marilor magazine, unde poti afla pretul unui anumit produs pe baza codului de bare. Aparatul scaneaza codul de bare, proceseaza citirea confruntand rezultatele cu baza de date introdusa in memoria lui interna si in doar cateva secunde afiseaza pretul produsului si eventual denumirea lui pentru o mai mare certitudine asupra produsului verificat. Varianta mobila de care va spuneam face fix acelasi lucru insa arata de regula asemeni unui telefon mobil putin mai mare. Din ce-am aflat poti achizitiona si la noi in tara astfel de cititoare de coduri de la IDmag.ro, insa pana acum n-am vazut scanerele respective decat in mainile lucratorilor comerciali.

     Ganditi-va cum ar fi sa umbli prin tot magazinul cautand cele necesare pentru orice fel de festivitate, petrecere, sau chiar articole necesare pentru a-ti utila si mobila casa, tot facand calcule pe telefonul mobil, stergand si adaugand produse. Eu unul cred ca orice market respectabil ar dori sa usureze munca clientului oferindu-i un astfel de scaner, nu?

One thought on “Calcule la shopping

  1. Pingback: Automatizari industriale de la Idmag - Andreea Sedna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.