Carti bilingve

In folclorul romanesc exista foarte multe povesti frumoase si pline de invataminte, pe care ar trebui sa le cunoasca fiecare persoana. Si chiar ar putea concura cu povesti din alte tari si cu proverbe, pentru ca finalurile pline de intelepciune si actiunea ne fac sa ne gandim mai bine la actiunile noastre si la cum sa abordam anumite situatii. Iar asa cum si noi citim povesti de la alte popoare, m-as bucura sa stiu ca si altii citesc povestile din folclorul romanesc. Insa, de cele mai multe ori nu au cum, din cauza traducerilor. Cu toate acestea exista o solutie: carti bilingve pe NexPublishing.ro.

Aceste carti sunt traduse in mai multe limbi, printre care: chineza, turca, germana. Iar printre povestile ce se regasesc traduse se afla: Pacala, Ursul Pacalit de Vulpe, Tinerete fara batranete si viata fara de moarte, Cinci paini si multe altele. Dupa cum vedeti, sunt carti foarte cunoscute in folclorul romanesc, carti pe care le-am citit si dezbatut toti la scoala si care ne-au amuzat sau ne-au permis sa tragem cateva concluzii care ne-au folosit in viata. Si cu siguranta or sa ii ajute si pe altii, daca le vor citi.

Sunt convins ca este foarte important sa citim cat mai mult, iar lectura sa fie de calitate. Ori sa retinem cateva invataminte, ori sa ne antreneze mintea si sa ne tina in suspans pana la ultima pagina si apoi sa regretam ca s-a terminat cartea.

De asemenea, o alte carte care poate fi folosit si de catre straini este un ghid de conversatie bilingv, care poate fi extrem de eficient si care isi dovedeste utilitatea atat daca vizitati o tara straina, cat si daca vreti sa va imbogatiti vocabularul.

Asadar, daca aveti un prieten dintr-o alta tara si ati dori sa ii prezentati povestile din folclor, nu uitati de carti de povesti bilingve, pentru ca in felul acesta vor intelege mult mai bine despre ce este vorba, traducerea fiind exacta. Si este posibil sa va ajute si pe voi, daca vreti sa invatati o limba straina sau daca vreti sa o imbunatatiti, pentru ca veti vedea exact traducerile. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.