Carti cu activitati de la Editura Crisan

Sunt foarte multi copii carora nu le place sa citeasca. Motivele sunt multe: fie nu le-a fost insuflata de mici aceasta pasiune, fie nu au gasit cartile care sa ii captiveze, fie au inceput sa asocieze cititul cu o activitate plictisitoare, iar aici, din nou, intervin mai multe motive. Fie nu suporta sa citeasca lecturile obligatorii pentru scoala si cred ca asa sunt toate cartile, fie parintii i-au determinat cumva sa asocieze lectura cu o activitate plictisitoare sau chiar cu o pedeapsa, lucru deloc benefic.

Cititul, inca de la varste mici, stimuleaza creierul si astfel copilul va gandi mai repede, isi va imbogati vocabularul si cultura generala. Parintii ar trebui sa le citeasca in fiecare zi copiilor, macar 2-3 fraze si sa se uite impreuna peste pozele cartii. In felul acesta, incet, incet, o sa ajunga sa iubeasca lectura si or sa vrea sa citeasca singuri cat mai mult, la varsta la care vor putea.

Si pentru fiecare etapa de dezvoltare a copiilor exista diferite carti, menite sa le dezvolte inteligenta in acel moment. Sunt carti special concepute pentru ei, care ii invata culori, forme, animale, cateva lucruri de baza despre pamant, despre corpul omenesc si asa mai departe. Carti sunt foarte multe, important este sa le cumparati pe cele adecvate varstei copiilor pentru a nu-i plictisi sau pentru a nu li se parea mult prea grele pentru ei. Este posibil ca anumite notiuni sa nu fie pe placul lor sau sa nu le inteleaga, astfel incat este posibil sa ajunga sa nu doreasca sa mai citeasca. Eventual, puteti intreba copiii despre ce ar dori sa citeasca, ati putea sa alegeti de la magazin cartile pe care ar dori si ei sa le citeasca.

Carti cu activitati

Iar printre cele mai populare carti pentru copii se regasesc si cele cu activitati. Acestea ii invata pe copii sa faca mai multe lucruri cum ar fi: sa coloreze si sa invete sa scrie, pot invata culorile cu ajutorul acestor carti, pot invata ceasul, pot invata lucruri despre pompieri, despre spatiu, pot invata sa numere si asa mai departe. Ce este interesant la aceste carti de activitati este faptul ca sunt atractive prin modul in care sunt realizate. Nu sunt doar simple carti, ci sunt carti care invata copiii o anumita activitate, pe marginea unei povesti (sau al unui personaj) deja adorate de copii. Printre cele mai populare povesti si personaje din cartile de activitati se numara: Scufita Rosie, Cei Trei Purcelusi, Ratusca Cea Urata, Pinocchio, Paw Patrol, My Little Pony si asa mai departe.

Spre exemplu, cartea Eroii tai preferti te invata culorile este o carte cu eroi din desene animate, cum ar fi Silvester si Tweety, Daffy Duck, Bags Bunny. In cadrul acestei carti, copiii or sa invete sa coloreze lucruri comune, cum ar fi un mar, soarele, un copac si asa mai departe. Iar eroii desenati indeamna copiii sa deneseze cu o anumita culoare, lucrurile carora li se potrivesc acea culoare.

O alta carte interesanta este Paw Patrol – Sa invatam ceasul. Simpaticii catelusi o sa ii poarte pe copii intr-o aventura pe placul lor, care o sa ii invete in acelasi timp si ceasul. Stiti ca unii copii au probleme in a invata corect orele, indiferent de metoda de invatare pe care o aplica atat parintii, cat si educatorii. O astfel de carte este exact ceea ce le trebuie atat copiilor care au dificultati in a invata ceasul, dar si celor care vor sa il invete intr-o maniera distractiva.

Cele doua carti, dar si multe altele la fel de interesante, le gasiti la Editura Crisan. Iar daca vreti sa fiti la curent cu noutatile dar si cu ofertele acestei edituri, va sfatuiesc sa ii urmariti pe pagina lor de facebook Editura Crisan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.