Case din lemn, case eco

Nu-i o noutate faptul ca intentionez sa imi construiesc o casa din lemn in viitorul apropiat. Am mai spus asta de cateva ori, am planul casei facut, am un calcul estimativ si nu mult timp ma mai desparte pana la momentul mult visat, cand ma voi muta in sfarsit in acea casa. As putea spune ca sunt exact ca un copil mic ce se bucura la gandul ca in curand va fi Craciunul si va primi cadouri.

Dar ce au aceste case din lemn in plus fata de casele din BCA sau caramida, de exemplu? Am putea incepe cu pretul, care este mult mai scazut fata de costul celorlalte case, iar in acest caz nu se aplica teoria cu ,,pret scazut – calitate scazuta”. De ce? De exemplu americanii au traditie in ceea ce priveste constructia caselor din lemn, case trainice, iar pe vremuri nu erau metodele moderne de izolare din zilele noastre. Apoi germanii au adoptat aceasta metoda de construire a caselor, pentru ca este mai ieftina, nu polueaza si este durabila. Da, este durabila pentru ca lemnul nu crapa de la trepidatii, nu se macina in timp, iar daca este tratat corect, nu putea lua foc atat de usor pe cat pare, ci are rezistenta caramizii.

Si ce poate fi mai nepoluant decat o casa din lemn? Simplul fapt ca voi proteja natura ma face sa ma simt mai bine, iar asa ar trebui sa gandim toti. Taiem milioane de copaci pentru hartie, in epoca internetului, hartie mai mult decat inutila in 80% din cazuri, dar nu putem folosi lemnul acela pentru a nu mai polua atmosfera atunci cand sunt fabricate materiile prime pentru case, caramida si BCA. Asta ar trebui sa ne dea de gandit si sa acceptam ca alternative case din lemn. Tarile dezvoltate au facut-o deja, noi ce mai asteptam?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.