Cat de importanta este contabilitatea?

     Infiintarea unei firme presupune luarea unor decizii extrem de importante: stabilirea domeniului de activitate, alegerea viitorului nume (care poate influenta succesul ei), alegerea sediului si a eventualelor puncte de lucru, desemnarea functiilor principale din firma si eventual angajarea unor noi persoane, daca este cazul.
Pe langa toate acestea, importanta este si organizarea firmei pe departamente, din punct de vedere legal. Fiecare departament are rolul sau bine definit, iar managerii se vor ocupa de buna lui functionare. Sunt departamente in cadrul carora o singura greseala poate avea consecinte extrem de neplacute, iar unul dintre acestea este departamentul financiar-contabil. Aici, o cifra in plus sau in minus poate afecta serios bugetul firmei si chiar poate atrage consecinte legale. Asa ca in acest departament este important sa fie angajati doar specialisti.
Iar daca totusi nu aveti incredere intr-o persoana sau pur si simplu vreti ca lucrurile sa fie realizate in mod profesionist, puteti externaliza serviciile de contabilitate. Cum? Angajand o firma care sa tina evidenta contabilitatii voastre. Astfel, veti beneficia de cele mai bune servicii si veti fi siguri ca totul este in regula din punct de vedere contabil si legal. Iar daca va este mai comod, puteti solicita aceste servicii chiar la sediul firmei voastre.
Ce servicii ofera aceste firme de contabilitate? Incepand de la evidenta contabilita a stocurilor si pana la operatiuni mai complicate, cum ar fi efectuarea de expertize contabile. Alte servicii oferite sunt: evidenta contabila, evidenta si urmarirea miscarii stocurilor, intocmirea situatiilor financiare anuale, intocmirea declaratiilor, asistenta pe durata controalelor fiscale, solicitare rambursare TVA extern si multe altele.
Practic, orice ati avea nevoie in domeniul contabil, fie ca sunteti o firma la inceput sau una care doreste doar o verificare, gasiti la o astfel de companie. Astfel de servicii sunt extrem de importante, mai ales ca departamentul contabil este unul dintre ,,motoarele” firmei, iar o singura greseala poate avea urmari devastatoare, mai ales daca s-au depus deja declaratiile catre Stat.
Asadar, daca aveti nevoie de asistenta contabila sau vreti sa externalizati serviciile, apelati cu incredere la o firma de contabilitate si veti fi siguri ca totul este in regula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.