Cat de mare trebuie sa fie un apartament?

     Intotdeauna am fost un fan al caselor. Pe undeva poate fi si principiul fructului oprit, crescand la bloc ca multi, multi altii dintre noi. Asta nu inseamna ca apartamentele nu au avantajele lor si trebuie excluse din start. De fapt, n-ar trebui excluse deloc. Nu are nicio logica o confruntare apartament vs casa, fiecare pur si simplu stiind ce e mai bine pentru el insusi.

     Apartamentele sunt de cele mai multe ori mai ieftine, mai ales atunci cand vorbim despre o casa cu un teren maricel, situat intr-o zona urbana sau in imediata vecinatate a orasului. Nu e rau deloc nici sa locuiesti la bloc, fie ca pusti, crescand in acest mediu, fie ca adult. Nu vei interactiona foarte mult cu toti vecinii tai, insa vei avea oportunitatea de a crea noi relatii sociale cu unii din ei. Cine stie, daca esti singur / singura, poate iti gasesti jumatatea astfel, doar scenariile de Hollywood sunt inspirate din realitate si oricand se pot intoarce in mediul real, de unde au plecat, printre noi.

     Vazand cum stau lucrurile in Bucuresti, cu transportul, orele de program, viata sociala si asa mai departe, recomand cu incredere ca locuinta sa fie prin preajma metroului. E cel mai eficient si rapid mijloc de transport urban. As merge totodata pe mana ansamblurilor rezidentiale, gratie solutiilor moderne in materie de constructii. Apartamentele sunt mai largi, bine compartimentate si functionale. Plus ca preturile sunt cam in ton cu cele ale apartamentelor din blocurile vechi, asta fiind una din situatiile in care lupta dintre nou si vechi revine primei variante.

     Daca ar fi sa aleg o zona a Bucurestiului care imbina atat vecinatatea metroului cat si pozitionarea ansamblurilor rezidentiale, ar fi zona de sud, aflata in plina si continua dezvoltare. Sunt destule variante din care sa alegeti si le puteti vedea pe acest site.

     Cat de mare sa fie apartamentul? Cel putin doua camere si poti alege de aici. O garsoniera e mult prea mica pentru gustul meu, oricat de rezidentiala ar fi ea. Doua camere sunt de ajuns atat pentru o singura persoana, cat si pentru o familie fara copil / copii. Logic, una din camere e dormitorul, iar cealalta va fi rezervata activitatilor de zi, sau amenajata ca birou, sau ca atelier de fotografie, pictura si orice va mai trece prin cap. Va fi din cand in cand si locul de intalnire cu prietenii, facand fata cu succes tuturor multiplelor ei personalitati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.