Ce sunt automatizarile industriale?

      Ce sunt automatizarile industriale? Ei bine, in orice caz nu se refera la porti industriale, cum fac unele persoane confuzia. Automatizarile industriale inseamna echipamente de genul panel computers, module IO autonome, HMI (Human Machine Interfaces), verificatoare si cititoare de coduri de bare 2D, computere industriale, si softuri de automatizare, tastaturi programabile sau sisteme Machine Vision. De mentionat ca unul din cei mai importanti jucatori pe piata echipamentelor de automatizare industriala este IDMag. In afara de verificatoarele si cititoarele de coduri de bare 2D cu care toti ne-am intalnit cel putin in hypermarketuri, restul par lucruri de domeniul SF, asa ca le vom lua pe fiecare in parte.

     Incepem cu softurile de automatizare, unul din ele fiind Advantech WebAccessis, un soft bazat pe interfata de browser creat pentru echipamentele HMI si SCADA (supervisory control and data acquisition), soft ce incorporeaza animatii grafice, date in timp real, control, trenduri, praguri de alarma si jurnale de evidenta pentru o mai buna gestionare a datelor si stocurilor. Trecand la echipamente propriu-zise, primul care atrage prin denumirea sa este calculatorul industrial.

IDmag – Automatizari industriale

     Prin ce se diferentiaza un calculator industrial fata de unul personal, cu care toti am lucrat? Ei bine modelul de mai sus are la baza un procesor Intel Core i7-2655LE 2.2 GHz, 4 GB memorie RAM expandabila pana la 16 GB, un slot PCIex16 si doua sloturi de expansiune PCI. Cantareste 4,5 kg si consuma 45W, fiind capabil sa ruleze atat Linux cat si Windows 7 sau 8. Ceea ce il face insa adecvat pentru domeniul industrial, pe langa capacitatea mare de procesare, este rezistenta la conditiile mediului de lucru, putand opera fara probleme sub actiunea vibratiilor, la o umiditate de 95% atinsa la 40 grade Celsius, si intr-un interval termic de la -10 la 60 grade Celsius.

     Trecand la ceva mai special, HMI (Human Machine Interfaces), aflam ca sunt o combinatie intre tablete si sistemele desktop de tip all – in – one, avand ecran tactil si fiind capabile sa ruleze softurile de automatizare descrise mai sus. De cealalta parte, tastaturile programabile nu mai au nevoie de nici o descriere, asa ca ajungem la sistemele Machine Vision, sisteme ce includ softuri specifice de microscanare ce ajuta in procesele de inspectie si control al calitatii. Totodata, sistemele in cauza au in dotare si camere foto industriale capabile de microscanare, camere care, asemenea computerelor industriale, sunt concepute a opera in conditii grele de lucru. Vedem asadar ca multe din echipamentele industriale sunt cele cu care ne intalnim si lucram in viata de zi cu zi, imbunatatite insa si fabricate asa incat sa se preteze utilizarii in mediul industrial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.