Comertul online cu obiecte bisericesti

Tehnologia din ziua de astazi a evoluat extrem de mult, astfel incat putem spune ca a ,,cucerit” toate sectoarele economiei. Chiar si locurile traditionale beneficiaza de tehnologie, iar unele produse traditionale sunt acum fabricate cu ajutorul masinariilor. In secolul vitezei, sa nu ne mire daca si Biserica beneficiaza de tehnologie, pana la urma evolutia se realizeaza pe toate planurile, atata timp cat nu afecteaza traditiile. Chiar daca multi credinciosi nu sunt de acord cu ,,acatiste online” sau ,,calendare bisericesti virtuale”, sa nu mai spunem si de ,,spovedanii online”, pentru ca s-au mai intamplat si astfel de cazuri, mai mult sau mai putin mediatizate, este bine sa intelegem ca preotii si celelalte fete bisericesti au nevoie sa tina pasul cu schimbarile, pentru bunul mers al lucrurilor. Sa luam spre exemplu amplificatoarele de voce si sistemele audio existene in aproape orice Biserica din zilele noastre. De ce a fost nevoie de ele? Pentru ca populatia a crescut semnificativ in ultima jumatate de secol. Daca acum 100 de ani de exemplu, la slujba veneau doar 100 de persoane la fiecare Biserica, acum, la unele asista sute, chiar mii de persoane, care de cele mai multe ori nu au loc in Biserica si sunt nevoite sa asiste la slujba din curte, sau chiar de pe sosea. Pentru ca este imposibil din punct de vedere fizic ca un preot sa vorbeasca atat de tare incat sa fie auzit de catre cei care stau afara, s-a gasit aceasta solutie, de a monta sisteme audio. Astfel, toti credinciosii pot asculta slujba, chiar si cei care din probleme de sanatate nu pot sta in Biserica.

Si pentru ca vorbeam despre populatia care este in continua crestere, trebuie sa stiti ca din aceasta cauza, numarul Bisericilor a crescut. In Bucuresti, de exemplu, sunt extrem de multe Biserici, recent construite sau nu, dar care in zi de sarbatoare sunt practic neincapatoare. Ganditi-va cum ar fi fost daca am fi avut doar 2 sau 3 Biserici. Si pentru ca numarul lor a crescut considerabil, obiectele bisericesti au inceput sa fie produse la scara industriala. In foarte putine locuri se mai fabrica icoane si alte lucruri sfintite chiar in Biserica. Acum, ele se pot comanda chiar de pe site-uri, iar daca nu va vine sa credeti, puteti cauta pe internet. Bineinteles, este vorba despre firme consacrate in acest domeniu, care s-au gandit ca ar fi bine sa isi deschida si magazine online. Cele mai comercializate produse bisericesti in mediul online, raman totusi vesmintele bisericesti, dar si broderiile din Biserica, cum ar fi acest epitaf. Este bine de stiut ca preturile pot parea la prima vedere extrem de piperate, insa daca ne gandim ca sunt cusute cu fire pretioase si tesute de mana, iar durata lor de viata este extrem de indelungata, pot fi considerate investitii pe viata.

Comertul online cu obiecte bisericesti este d-abia la inceput, tocmai din cauza faptului ca oamenii sunt mai reticenti si nu pot trece peste anumite conceptii, dar sunt curios despre cum va evolua in viitorul apropiat. Oare ne vom cumpara cruciulite sfintite doar din magazine online?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.