Cum ajungi in topul cautarilor?

Poate v-ati intrebat vreodata cum poate un site sa apara primul la o cautare oarecare pe Google de exemplu? De ce daca scrieti cuvantul ,,telefon” este posibil sa va apara printre primele cautari magazinele online de telefoane, sau un site cu review-uri ale diverselor telefoane. Sau de ce atunci cand vrem sa cautam un sfat pentru sanatate, este posibil sa dam peste un blog oarecare, in locul unui site de profil, cu pareri avizate? Totul tine de SEO (Search Engine Optimization) sau in traducere ,,Optimizare pentru motoarele de cautare”. Ca sa va explic mai bine, modul in care anumite site-uri apar sau nu printre primele rezultate oferite de o cautare, tine de indexarea anumitor articole. Practic, daca eu scriu un articol despre cat de benefice sunt rosiile pentru sanatate si aplic anumite principii si reguli in modul de scriere, dar si de promovare, articolul meu va ajunge primul atunci cand cineva o sa caute ,,cat de bune sunt rosiile pentru sanatate”. Cum este asta posibil? In primul rand printr-un continut de calitate al articolului si prin originalitate. Motoarele de cautare apreciaza continutul unic si taxeaza site-urile ce nu fac altceva decat sa copieze articolele altor site-uri.

In afara de un continut original si de calitate, motoarele de cautare apreciaza si articolele mai lungi, unii spun peste 200 de cuvinte, altii 300. Ideea este ca un articol nu poate avea doua propozitii daca vreti sa fie indexat bine. Si nu in ultimul rand, cuvintele cheie joaca un rol extrem de important in optimizare. Practic, trebuie folosite anumite cuvinte in text, cuvinte ce apar cel mai des in cautari si care sa se potriveasca textului si subiectului.

Dar, daca vreti sa stiti mai multe despre SEO si cum puteti sa aveti un site cat mai sus in top, va recomand acest site, unde puteti citi informatii utile despre optimizare si indexare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.