Cum sa prelungesti viata unui laptop

     De curand, laptopul meu Acer a implinit frumoasa varsta de 2 ani, insemnand practic ca a iesit din garantie. Si pentru ca in ultimele doua, trei saptamani capatase ceva probleme, a facut o vizita in service, un fel de prima (pentru ca nu mai fusese niciodata pe-acolo) si ultima revizie inainte de a iesi din garantie. Problemele n-au fost nici pe departe grave, o intrerupere de fir in cazul incarcatorului ce nu-l lasa sa functioneze decat in anumite pozitii ale firului si ceva probleme ale lampilor de iluminat aferente panoului LCD, avand astfel parte de culori mai putin intense si unghiuri de vizualizare mai mici decat de obicei. Astfel de probleme sunt chiar des intalnite in randul laptopurilor, asa ca n-as putea zice ca am fost nemultumit de el pe perioada utilizarii. Vreau insa sa il schimb, din simplul motiv de a avea ceva cu o putere de procesare mai mare, asadar lipsa garantiei de-acum incolo pentru actualul Acer nu ma va afecta prea mult.

     Daca insa nu te afli in pozitia de a-ti schimba laptopul, iar garantia lui a expirat? In primul rand speri ca el sa te mai tina ceva timp, cat mai mult cu putinta. Daca insa ai ceva probleme, fie il abandonezi in favoarea altuia, fie, daca iti convine acest scenariu, investesti in alte componente. Cel mai des lumea cauta alimentatoare de laptop, in spiritul a ceea ce povesteam anterior despre firele ce ne dau batai de cap.

Sursa: www.mival.ro

     Pe langa incarcatoarele de laptop, la mare cautare sunt si bateriile, ele mai degraba rezultatul utilizarii intensive, fie din comoditate, fie chiar din cauza faptului ca posesorul laptopului se afla mai mereu pe drumuri, fara a avea in preajma o sursa de curent continuu care sa-i permita a salva din durata de viata a bateriei. Insa o baterie buna se dovedeste un ajutor de nadejde mai ales la drum lung, cand pleci in vacanta sau in deplasari de serviciu si vrei ca timpul sa treaca mai repede. Chiar si ecranele laptopurilor pot fi schimbate, iar despre hard disk-uri, ssd-uri si memorii RAM nici nu mai are rost sa vorbim, fiind ceva cotidian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.