Cum sa-ti hranesti corect animalul de companie

     Noi, oamenii, am fost creati omnivori. Poate unii din noi exagereaza cateodata cu cantitatea de carne consumata, insa in niciun caz nu cred ca avem gene de vegani. Pentru ca stramosii nostri plecau la vanatoare cu zilele pentru a obtine destula carne incat mica lor comunitate sa reziste iernilor aspre. Si nu poti fi vegan daca ai un caine sau o pisica, cele mai uzuale animale de companie pe care un om le poate. Si asta pentru ambele animalute sunt mari amatoare de carne. Sub nicio forma nu vei incerca sa le transformi in fiinte vegane, asta daca le iubesti cu adevarat. Daca tii cu adevarat la pisica ta, ii vei cumpara hrana umeda de pisici de la Petdirect.

Sursa: www.petdirect.ro

     Pentru ca animalele noastre de companie, asemeni noua, au nevoie de o nutritie adecvata, echilibrata si sanatoasa, care sa le mentina in forma si sa le ajute in a avea o stare de sanatate cat mai buna. Si pentru ca am pomenit de feline, nu trebuie sa neglijam nici hrana uscata de pisici de la Petdirect. Iar acest lucru e valabil si pentru caini. Ambele tipuri de mancare sunt importante pentru companionii nostri patrupezi, fiecare avand atat avantaje ca si dezavantaje, iar niste suplimente sunt si ele binevenite.

     Astfel, hrana umeda pentru pisici ajuta si la hidratarea animalutului, fiind totodata bogata in proteine, mai usor de mestecat, dar si mai gustoasa, lucru pe care companionul tau il va aprecia. Insa hrana umeda vine cu preturi mai mari decat cea uscata, iar conservele nu pot fi pastrate mult timp dupa desfacere. De cealalta parte, hrana uscata are, evident un pret mai mic, fiind si mai usor de pastrat si depozitat. In plus, o poti masura mai usor pentru a nu-i oferi animalului tau portii mai mari decat are voie si nevoie. Veterinarii recomanda hrana uscata pentru proprietatea ei de a stimula dintii si gingiile patrupedului. In acelasi timp, dezavantajul hranei uscata este continutul de grasime animala si procentul mare de carbohidrati ce pot produce inflamatii la nivelul intestinului. Cat timp insa dieta este una echilibrata si combina ambele feluri de mancare, nu ar trebuie sa apara probleme, iar orice iubitor de animale va avea printre prioritati o nutritie adecvata pentru prietenul sau necuvantator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.