Cum se intretine o drujba

     Dincolo de stereotipurile uneori de-a dreptul enervante, barbatii au fost priviti intotdeauna ca fiind gospodari. Inca din cele mai vechi timpuri se ocupau de tot ce insemna vanatoare, paza cetatii, constructii si asa mai departe. Odata cu trecerea timpului, exponentii sexului masculin au ajuns a se pricepe si la instalatii, agricultura, reparatii auto etc. Au devenit, daca putem spune asa, si mai gospodari decat inainte. Si nu e nimic rau in asta, in a avea grija, per ansamblu, de binele comunitatii. Ca o faci in numele altora, pentru a fi remunerat, deci in scop profesional, sau o faci in propria ta gospodarie / locuinta, important e sa o faci.

     Ca barbat, chiar daca nu vei fi niciodata cel mai iscusit electrician sau instalator al vremii tale, tot e cat de cat necesar sa stii macar cum se schimba un bec, sau de unde poti opri alimentarea cu apa daca au aparut fisuri in vreuna din tevile din casa ta. Daca te simti pregatit sa treci la nivelul urmator, s-ar putea inclusiv sa inveti cum se manevreaza o drujba. Si poate fi chiar o mica portie de adrenalina. Dar pentru asta trebuie sa inveti cum functioneaza o drujba si mai ales cum sa o intretii pentru a fi sigur atat de buna ei functionare cat si de protectia ta atunci cand o utilizezi. Vorbind de protectie, nu uita ca ai nevoie de echipament corespunzator, mai exact casca, ochelari de protectie, manusi groase, cizme antiderapante si nu in ultimul rand protectie pentru urechi. Si daca o utilizezi destul de des, la un moment dat s-ar putea sa ai nevoie si de cateva piese de drujba pentru a le schimba.

Sursa: micul-meserias.ro

     Strict legat de drujba in sine, ai grija ca lantul sa fie bine pozitionat si fixat inainte de a o porni. Foloseste combustibil de calitate, format doar din ulei si benzina, fara apa sau alte ingrediente. Totodata, curata motorul regulat pentru a il pastra in conditii cat mai bune. Ultimul, dar nu cel din urma, lantul, trebuie pastrat ascutit, ajutandu-te si pe tine sa tai mai repede, precis si uniform. Cu toate astea, in timp, sau din alte cauze, piesele se uzeaza, insa chiar si atunci trebuie sa ai la indemana solutii bune, chiar daca e vorba despre simple piese de drujba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.