Cum se naste o platforma ecommerce?

     Sunt sigur ca multi dintre noi facem cumparaturi online. Nu destul de multi din moment ce la finalul lui 2015, Eurostat  – Oficiul European de Statistica ne clasa pe ultimul loc in ce priveste cumparaturile online la nivelul intregii Uniunii Europene, astfel ca doar 11% din totalul populatiei cu varste intre 16 si 74 de ani folosea mediul online pentru diverse cumparaturi. Poate ca lipsa de informare a populatiei in ce priveste platformele de comert online duce la un procent asa de mic, desi cei mai multi din cunoscutii nostri aflati la prima tinerete sunt la curent cu ofertele si magazinele online atunci cand eu nevoie de un anumit lucru.

     Dar pana la a ajunge sa vizualizam produsele, sa ni le alegem pe cele dorite si mai apoi sa facem achizitia efectiva, navigam minute bune, chiar si mai bune, prin intregul magazin virtual. Si de la prima accesare pana la finalizarea achizitiei, platforma online trebuie sa functioneze cat mai bine, de preferat impecabil pentru ca intregul proces de achizitie sa aiba pana la urma loc.

Platforma ecommerce – Blugento

     Vorbim astazi despre Blugento, o solutie de creare a magazinelor online a carei motto este  “Platform for growth”. Tehnic vorbind, aceasta solutie este un proiect ce are la baza dezvoltarii sale solida platforma Magento, despre care puteti afla o groaza de lucru bune la o simpla cautare pe internet. Pana aici, numai de bine, mai ales ca echipa din spatele Blugento se ocupa inclusiv de infrastructura tehnica, adica hosting (gazduirea web), update-urile de securitate si orice alte idei de dezvoltare a platformei. In plus au si un blog pe care poti afla cateva lucruri interesante, de exemplu cum poti recastiga clientii care au abandonat produsele in cosul de cumparaturi online, sau cum poti imbunatati descrierea produselor pe care la comercializezi si filtrele de selectie a acestor produse.

     Evident, pentru ca nevoile variaza, platforma Blugento vine in trei pachete diferite – Boutique, Start si Grow. Primul, Boutique, se preteaza magazinelor mici ce comercializeaza un numar de redus de produs unice, insa nu are functie de produse grupabile, dar nici optiune de multi-limba / multi-valuta, sau posibilitatea de a implementa cupoane de reducere. Pachetul Start aduce optiunea produselor grupabile si cea a cupoanelor de reducere, crescand totodata spatiul pe server la 35 GB, de la 16 cat avea planul precedent. Cel din urma pachet, Grow, are, evident, toate functionalitatile platformei Bluegento incluse precum si un spatiu virtual de 55 GB, fiind recomandat magazinelor online de calibru mare, avand o oferta considerabila de produse si un trafic de asemenea considerabil. Indiferent ce pachet ati alege, toate trei beneficiaza de suport prin email, chat si telefonic.

     Printre celelalte functionalitati pe care cele trei pachete le impart se numara posibilitatea de a configura produsele puse spre vanzare, functia de cautare in magazin, implementarea platilor ramburs, ramburs sau cu cardul, selectarea metodelor de livrare. Nu ratam nici abonarea la newsletter prin MailChimp, de altfel o functie importanta de fidelizare a potentialilor si actualilor clienti prin prezentarea regulata a noutatilor si ofertelor si verificarea ulterioara a statisticilor privind rata de deschidere a email-urilor trimise.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.