Cum va organizati nunta?

Stim cu totii ca vara este anotimpul nuntilor, pentru ca vremea tine cu nuntasii in cea mai mare parte, insa chiar daca vine ploaia, este de scurta durata si sa nu mai punem la socoteala faptul ca e semn de belsug. Nu sunt cel mai in masura sa vorbesc despre nunti si organizarea lor, pentru ca nu am trecut pana acum printr-un asemenea eveniment ca sa stiu cum merg lucrurile, insa va voi povesti din perspectiva unui bun prieten, care isi va uni destinele cu aleasa lui in mai putin de o luna. Toate bune si frumoase, credea ca va sta relaxat si va lasa fetele sa se ocupe de tot, insa s-a inselat teribil. Nunta nu trebuie organizata doar de femei, ci sunt anumite detalii pe care cei doi viitori miri trebuie sa le ia impreuna, sau chiar mirele singur trebuie sa decida.

Acum sa nu va ganditi ca mirele va decide culoarea florilor, dar cand e vorba despre meniu, aranjamente, lista de invitati, tort, forma si culoarea invitatiilor, verighete, alegerea locatiei… Deja ma ia ameteala numai cand ma gandesc si inca nu am enumerat nici un sfert din lucrurile ce trebuie puse la punct.

Si unde mai pui ca trebuie sa asiguri si animatia, iar o formatie nunta este nelipsita. Parca sunt prea seci niste melodii redate de pe CD-uri, nu? Si sa stiti ca formatiile pentru nunta nu canta doar un anumit timp de muzica, ci se poate adapta tuturor preferintelor, de la muzica populara, clasica, pana la cea moderna si de petrecere. Suna interesant, nu?

Si asa a inceput amicul meu sa ia decizii referitoare la nunta. S-au cam suparat pentru ca nu au mai gasit liber locaul pe care il aveau in cap, cu toate ca ei asa intelesesera, dar deh… mai sunt si oameni care isi vad doar interesul si au ales o pereche de tineri proaspat casatoriti cu de doua ori mai multi invitati. Profitul conteaza in toate cazurile, nu? Dar au trecut si peste acest lucru si au gasit un local mai frumos si chiar mai putin costisitor decat cel pe care il vizau. Se pare ca tot raul spre bine!

Apoi s-au cam ,,impotmolit” la alegerea verighetelor, pentru ca modele care se potriveau amandourora, fie nu erau din materialul dorit de ei, fie nu se potriveau deloc ca marime, iar daca le mareau, aratau foarte ciudat. Asa ca dupa multe cautari, au gasit pana la urma un model pe placul lor. Nu a spus nimeni ca vor fi usoare cautarile, dar pana la urma conteaza rezultatul, pentru ca le vor purta toata viata.

Iar cea mai grea decizie a fost lista invitatilor. Prima data facusera o lista mult prea mare si chiar nu avea rost sa cheme atatia invitati ,,doar din obligatie”, asa ca incet, incet, au ramas cu 50. Nici prea multi, nici prea putini, familia si prietenii. Si consider ca asa e mai bine, decat sa nu se simta nici invitatii in largul lor si nici mirii sa nu se chinuie sa fie amabili.

Si nu uitati, pe langa toate pregatirile, este bine sa apelati si la o formatie nunta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.