De ce e mai bine sa inchiriezi o masina

     Nevoia de deplasare ne insoteste zi de zi, fie ca suntem nevoiti a merge la servici, la cumparaturi, la sala, sau trebuie sa iesim in oras cu prietenii sau familia. Si mai ales cand vine vorba de vacante, in tara, sau peste hotare, nevoia de deplasare isi face simtita prezenta.

     Nevoia de deplasare are multe forme si poate fi rezolvata in mai multe moduri, fie mergand pe jos, fie cu ajutorul bicicletei, mijloacelor de transport in comun, trenului, avionului, insa cel mai folosit mijloc de deplasare ramane autoturismul. Iar pentru cei ce nu au o masina proprie dar au nevoie din cand in cand de una, exista varianta inchirierii unui autoturism.

     Serviciile de inchiriere a masinilor au aparut relativ in aceeasi perioada in Statele Unite si in Europa, desigur, ca urmare a nevoii continue de deplasare a oamenilor, dezvoltarea acestor servicii fiind favorizata de infrastructura rutiera larg raspandita atat in State cat si continentul nostru. Iar transformarea continua a acestui tip de servicii venit ca urmare a evolutiei rapide a domeniului auto.

     Aparitia mai multor clase de autoturisme s-a reflectat si in politica firmelor de inchirieri auto, in flotele lor regasindu-se atat modele din clasa mica, sedan-uri, cat si SUV-uri, crossover-e sau limuzine, fiecare venind in intampinarea nevoilor unor anumiti clienti. Limuzinele au devenit preferatele celor aflati intr-o vizita de afaceri, SUV-urile si mai nou crossover-ele fiind perfecte pentru vacante si deplasari lungi cu multe bagaje, in timp ca masinile mici sunt utile in deplasarile pe distante scurte, cel mult medii, urbane si eventual interurbane. Puteti vedea o configuratie a unei flote de masini de inchiriat apartinand FMN Rent.

     Desi sunt tot autoturisme si se comporta abslut la fel, cand si de ce ar fi mai bine sa inchiriezi o masina? Un scenariu bun la care ma gandesc de ceva vreme ar fi interzicea masinilor, cu exceptia vehiculelor utilitare si automat ale serviciului de ambulanta, jandarmeriei etc. Insa incurajarea mijloacelor de transport alternative ar avea un efect incredibil asupra calitatii vietii umane, atat din punct de vedere al mediului inconjurator, cat si medical sau economic, dar si prin prisma reducerii riscului de accidente auto.

     Pe langa asta, firmele de inchirieri auto ar beneficia si ele din punct de vedere economic, fiind singurele care, detinand autoturisme, le-ar putea inchiria soferilor amatori aflati intr-un impas sau intr-o situatie urgenta sau pe punctul de a pleca intr-o vacanta prin tara. Si situatii urgente se ivesc oricand, oriunde, oricui, iar de vacante cine se satura? Mai avem destul pana la un astfel de scenariu, insa masini de inchiriat puteti gasi si acum, aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.