De unde primiti sfaturi pentru sanatate?

Sanatatea este un subiect care ne preocupa pe toti in ultima vreme, deoarece tot mai multi factori ne pun viata in pericol. De la poluarea cotidiana pana la E-urile cangerigene pe care le manacam, uneori chiar si din alimente care sunt ,,bio”, pana la sedentarismul la care ne obliga locurile de munca, toti vrem sa stim ce putem face pentru a ne mentine sanatosi. Iar cum de cele mai multe ori nu avem timp sa ajungem la doctor, iar problema care ne framanta poate suferi o mica amanare, preferam sa cautam de Internet anumite sfaturi. Dar si acest lucru are mai multe fete, pentru ca Internetul este plin de informatii eronate, care deformeaza realitatea si mai rau ne ingrijoreaza. Afirmatiile de genul ,,daca ai degetul de la mana umflat este un simptom de cancer pulmonar” este un pic deplasata dupa mine, pentru ca in cele mai multe cazuri, degetele se pot umfla din cauza edemelor cauzate de retinerea apei sau din cauza problemelor rinichilor, iar cateodata aceste doua probleme merg ,,mana in mana”. Nu spun ca un deget umflat nu ar putea fi cauza de cancer pulmonar, dar mai des intalnita este o problema de tip renal cu un astfel de simptom, decat un astfel de simptom al unui cancer. Iar eu vreau sa stiu spre ce ar trebui sa ma orientez cat mai sigur, atunci cand nu am timp de pierdut.

Daca ar fi dupa mine, un site medical ar cuprinde stiri sanatate de ultima ora, astfel incat cele mai noi descoperiri sa fie accesibile tuturor si articole despre cele mai raspandite boli, dar in colaborare cu medici specialisti. Nu cred ca este greu de realizat, mai ales ca am gasit deja un site care imi indeplineste cerintele si pe care intru aproape zilnic, nu pentru ca as avea o problema de sanatate, ci pentru a fi informat si pentru a sti sa previn, in loc sa tratez.

Ce am mai observat la anumite site-uri medicale este faptul ca informatiile sunt pur si simplu copiate de pe alte site-uri, cu tot cu greseli si cateodata contin si comentariile articolului copiat. Dar cel mai grav lucru este cand apare fenomenul de ,,telefon fara fir”, iar unele site-uri deformeaza informatiile atat de rau, incat metodele si tehnicile prezentate acolo pot pune in pericol viata oamenilor. Nu de multe ori am gasit site-uri care incurajau metode neavizate, iar oamenii spuneau ca le-au incercat, dar ca se simt din ce in ce mai rau. Iar administratorii site-ului ii sfatuiau sa nu inceteze tratamentul, pentru ca este doar un efect secundar. Mi se pare strigator la Cer un astfel de comportament, mai ales intr-o tara in care toata lumea pare a fi impotriva medicilor si automedicatia este la putere. Una este sa te informezi de pe un site de unde poti lua informatii de calitate, sa iti faci o idee in mare despre problema ta, pentru ca in cazul in care nu ai timp sa ajungi la medicul de familie sa stii la ce specialist trebuie sa ajungi, iar de acolo sa fii indrumat spre alte sectii, in caz ca este nevoie, iar alta este sa incepem sa testam diferite tratamente dubioase.

Cel mai bun lucru este sa accesam doar site-urile care ne ofera stiri sanatate de ultima ora si de cea mai buna calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.