Despre acidul Alfa Lipoic

Multumita tehnologiei si specialistilor are au vrut sa isi depaseasca limitele, in ziua de astazi ne bucuram de o medicina moderna, care poate trata aproape orice boala. Este adevarat ca pentru cele mai grave boli nu exista inca tratamente 100% eficiente si fara efecte adverse, tratamente care sa permita cat mai multor oameni sa traiasca, insa in fiecare zi se fac studii si cercetari si mai apare cate o noutate in domeniu, care ne aduce mai aproape de tratarea acestor boli. Si pentru ca spuneam despre descoperiri, trebuie sa stiti ca permanent se descopera cate un nou element care permite functionarea perfecta a organismului, cum ar fi si acidul alfa lipoic (acidul tiotic). Acesta este cel care ajuta celulele organismului sa produca energie.

Insa, printre beneficiile acidului alfa lipoic se numara si faptul ca este un antioxidant universal, recicleaza alti antioxidanti, are efect anti-imbatranire si mai nou se pare ca are efect in lupta cu boli majore, cum ar fi diabetul si complicatiile acestuia, in special diabetul neuropatic. Se stie ca in ultimii 20 de ani, tot mai multe persoane s-au imbolnavit de diabet, iar numarul acestora creste pe zi ce trece. Printre cauzele cele mai comune ale aparitiei diabetului se numara: sedentarismul, sarirea micului dejun, programul haotic de masa, iar daca la acestea se adauga si o dieta bazata pe multi carbohidrati, calea spre diabet este sigura.

Pentru prevenirea acestuia, ar fi bine ca dieta adoptata sa fie echilibrata, sa existe o hidratare optima, sedentarismul sa fie inlaturat si sa se consume alimente cu acid alfa lipoic. Acestea sunt: mazarea, spanacul, broccoli, drojdia de bere, varza de Bruxelles, carne. De asemenea, mai exista si suplimente cum ar fi acid alfa lipoic cu biotina si crom, care ajuta foarte mult in cazul in care aveti nevoie.

Insa, mare atentie si la contraindicatiile acidului alfa lipoic. Spre exemplu, diabeticii trebuie sa aiba grija la interactiunile ce pot aparea intre acest acid si medicamentele specifice si este nevoie de recomandarea unui medic specialist.

In Germania, acidul alfa lipoic este folosit ca tratament pentru diabetul neuropatic, iar in SUA sunt efectuate teste pentru a evalua efectele acidului asupra rezistentei la insulina. Asadar, in cativa ani, este posibil sa auzim despre acidul alfa lipoic ca tratament eficient pentru diabet si complicatiile sale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.