Despre incubatoarele de oua

A trecut si Pastele si ne indreptam cu pasi repezi spre vara. Insa, nu stiu daca ati observat ca in pozele de prezentare a unor produse pentru Paste, pe langa oua rosii sau incondeiate si iepurasi, apar si pui de gaina. Poate v-ati intrebat de ce, iar raspunsul este unul foarte simplu: pentru ca perioada aceasta este cea mai potrivita pentru clocirea oualor de gaina si nu numai. In timpul verii spre exemplu, temperaturile sunt prea ridicate, iar embrionii de gaina sau de rata nu se pot dezvolta corect. La fel se intampla si iarna. Asa ca primavara a ramas anotimpul ideal pentru puii de gaina.

Poate ati vazut pana acum macar o data in viata cum sunt clocite ouale de catre o closca. Aceasta trebuie sa asigure o temperatura constanta oualor, pentru a se dezvolta corect si procesul este unul de durata, de cateva saptamani, timp in care nu se ridica de pe oua decat de doua sau trei ori in decursul unei zile, pentru a manca si a bea apa.

Insa, cand din diferite motive closca nu mai vrea sau nu mai poate sa cloceasca (spre exemplu, se imbolnaveste) trebuie sa exista o solutie pentru a continua clocirea oualor. Iar aceasta este reprezentata de un incubator oua. Incubatorul de oua se poate folosi si cand doriti ca puii sa fie perfect sanatosi si sa nu existe riscul de a fi compromise ouale.

 

Exista mai multe tipuri de incubatoare de oua, in functie de preferintele voastre, in functie de destinatia lor (casnica sau industriala) si bineinteles, in functie de marime (de cate oua se pot cloci in acelasi timp). Nu este chiar un proces simplu, in sensul ca nu puteti lua ouale cu embrioni si sa le puneti in incubator iar apoi sa astepti sa iasa puii. Este un proces destul de complicat, despre care trebuie sa va documentati de la un medic veterinar sau de la o persoana specializata, pentru ca o greseala mica poate afecta ouale si e foarte posibil sa ramaneti fara pui.

Voi ati utilizat pana acum un incubator de oua? Daca da, cum vi s-a parut intreg procesul de a incuba ouale?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.