Echipamente horeca pentru patiserii

Cred ca si voi ati observat ca putem gasi cate o patiserie la fiecare colt de strada. Totul a inceput dupa criza economica din 2008, insa nu erau patiserii, ci doar covrigarii. Au inceput sa fie tot mai multe, nu exista intersectie sau statie de metrou fara o covrigarie. Apoi, s-au extins si au inceput sa produca si alte preparate si astfel au devenit patiserii. Nu o sa vorbim astazi despre cat de des putem sa consumam aceste produse (in opinia mea, cat mai rar), ci despre modul in care sunt preparate. Nu o sa judec nici igiena, pentru ca din fericire, majoritatea au mesele de lucru la vedere si putem vedea daca se respecta normele de igiena (manusi, ustensile si mese de lucru curate etc.) si putem decide daca mai cumparam sau nu.

Insa, vreau sa va vorbesc putin despre cum sunt preparate produsele din patiserii. Ati vazut ca se vand foarte repede, iar asta inseamna ca permanent trebuie sa fie preparate altele. Ganditi-va cum ar daca ar avea cuptoare casnice, la fel cum avem noi in bucatarii. Nu ar fi posibil si probabil ca productia ar fi foarte mica. Asa ca, multumita tehnologiei, se folosesc cuptoare patiserie. Acestea sunt mult mai mari si mai puternice, iar inauntrul lor se pot prepara simultan zeci de produse intr-un timp scurt.

Aceste cuptoare au in general foarte multe programe, tocmai pentru a gasi solutia ideala pentru a coace diferite produse in acelasi timp. Bineinteles ca au si alte functii, care ne sunt straine noua, celor care folosim doar cuptorul de acasa, insa care ajuta la prepararea produselor intr-un timp scurt si fara sa se arda sau sa ramana crude. Acestea sunt preparate exact cat trebuie, fara a fi nevoie de intoarcerea lor in cuptor sau alte interventii din afara.

Iar daca aveti nevoie de cuptoare pentru patiserii sau altfel de cuptoare horeca, trebuie sa stiti ca le puteti cumpara si din magazinele online, sau va puteti face o idee despre ele, consultand catalog de produse al unor firme. Spre exemplu, puteti cumpara cuptoare si accesorii horeca de la ContiGrup, pentru a beneficia de cele mai bune preturi si aparate de calitate. Acum stiti de unde puteti cumpara utilaje horeca, in cazul in care aveti nevoie pentru afacerea voastra.

One thought on “Echipamente horeca pentru patiserii

  1. “Nu o sa vorbim astazi despre cat de des putem sa consumam aceste produse (in opinia mea, cat mai rar)” – perfect de acord, similar sta treaba si cu cele de cofetarie. Ce-i nasol e atunci cand apare marele conflict si esti pasionat de fitness, dar si mare amator de dulciuri. Noroc ca exista si prajituri proteice, fara zahar, faina de grau si grasimi trans ­čÖé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.