Edson Barboza vs Tony Ferguson

     Edson Barboza este noul adversar al lui Tony Ferguson in main event-ul galei TUF 22 Finale, gala ce va desemna castigatorul sezonului cu numarul 22 al reality show-ului The Ultimate Fighter. Barboza ii ia astfel locul lui Khabib Nurmagomedov, a carui retragere a venit pe fondul unei noi accidentari. Brazilianul revine in cusca dupa o victorie prin decizie unanima in fata lui Paul Felder, in luna iulie, meci declarat la acea vreme Fight of the Night.

     De cealalta parte, Tony Ferguson, el insusi castigator al sezonului 13 TUF, are la activ 6 victorii consecutive si un total de 9 victorii si o singura infrangere de la debutul pentru promotia americana. Ferguson este momentan pe locul 8 in clasamentul diviziei usoare a UFC, insa in fata sa sunt nume al caror status ii va permite lui Ferguson sa avanseze rapid, gratie accidentarilor, inactivitatii sau infrangerilor recente – Eddie Alvarez, Benson Henderson, Khabib Nurmagomedov.

     Cel din urma de altfel, oponentul initial al lui Ferguson, este la a treia accidentare in ultimul, accidentari ce l-au tinut departe de cusca un timp destul de lung. Dupa ce Dana White a criticat stilul prea dur al antrenamentelor de la AKA, sala care alaturi de Khabib, i-a avut in randul luptatorilor accidentati frecvent si pe Daniel Cormier si Cain Velasquez, tatal luptatorului rus a declarat recent ca una din cauze este metoda de antrenament, insa nu e detaliat aceasta afirmatie. Khabib ramane in topul diviziei sale, insa o noua accidentare l-ar putea indeparta serios de peisajul luptelor pentru titlu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.