Exercitiul este mama invataturii

Se spune ca repetitia este mama invataturii, iar acest lucru este valabil si in ziua de astazi. In orice domeniu am profesa sau orice hobby am avea, trebuie sa exersam pana vom deveni si mai buni, pe zi ce trece. Insa, sunt unele domenii in care repetitia ar trebuie sa fie prezenta si dupa angajare. Iar un astfel de domeniu este cel de infrumusetare, mai ales daca vorbim despre coafor si frizerie. Persoanele care doresc sa aiba o cariera in acest domeniu, trebuie sa urmeze cursuri specifice si sa exerseze foarte mult inainte de a profesa.

Este important sa invete cum sa tunda parul (pasii de baza), cum sa il coafeze, cum sa il vopseasca, cum sa aplice tratamentele specifice, iar mai apoi sa coreleze notiunile de baza cu toate caracteristicile clientilor. Sa ii indrume spre un anumit tip de tunsoare sau spre o anumita culoare, daca doresc sa se vopseasca, sa faca diferenta intre o coafura de zi si una de ocazie sau de seara. Chiar daca parul creste, este neplacut pentru oricine sa aiba o tunsoare nereusita, o culoare care nu il avantajeaza sau chiar parul deteriorat din cauza vopselei aplicate incorect.

Iar daca va intrebati pe ce exerseaza cursantii, sa nu va inchipuiti ca pe oameni. De fapt, exerseaza si pe modele care se ofera fie voluntar (contra unei noi tunsori sau chiar vopsiri) fie contra unei sume de bani. Insa pana sa ajunga sa tunda persoane, cursantii exerseaza pe peruci atasate unui cap de manechin pentru coafor. Acesta este reglabil, astfel incat fiecare cursant sa poata exersa in voie si in cele mai bune conditii. Capetele de manechin sunt perfecte pentru tuns, pentru coafat simplu, pentru intins cu placa, ondulat si multe altele. Practic, se poate simula orice fel de tunsoare, iar cursantii vor capata experienta si incredere intr-un timp mai scurt, avand la dispozitie un astfel de manechin.

Sursa foto: www.trendis.ro

Capetele de manechin au preturi diferite, in functie de parul atasat si in functie de destinatia lor: capete din par artificial, din par natural, pentru tuns, pentru coafat etc. Asadar, daca aveti nevoie sa capatati experienta, acum stiti cum puteti exersa coafurile si tunsorile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.