Fotograf profesionist sau fotograf amator?

     Poze, poze, poze… Traim intr-o epoca in care putem imortaliza foarte usor orice moment al existentei noastre, nemaifiind ingraditi de lipsa aparaturii sau de ,,filmul” de la aparatul foto. Daca pana acum cativa ani aveam grija ca in poze sa fim perfecti, pentru ca nu stiam cum vor iesi, iar de multe ori o dublura a pozei era imposibila, acum avem posibilitatea de a ne fotografia in orice loc, in orice ipostaza si de a vedea pozele pe loc, asta datorita tehnologiei. Fie ca apelam la camera telefonului mobil sau purtam in permanenta un aparat foto cu noi, ne place sa ne laudam cu diferite momente: prima intalnire, un pranz mai deosebit, o floare pe care am primit-o, ne laudam cu foarte multe lucruri si cum se spune ca o imagine face mai mult decat o mie de cuvinte, preferam sa postam o poza decat sa explicam ceea ce am trait. Iar in felul acesta suntem siguri si ca mesajul transmis a fost inteles mult mai usor.

     Dar ce facem in momentul in care nu putem imortaliza singuri anumite evenimente, extrem de importante, cum ar fi nunta sau botezul? Acele amintiri trebuie sa le pastram toata viata, iar fotografiile vor fi martorii nostri. Bineinteles, in cazul in care nu avem vreo ruda sau prieten de meserie fotograf, trebuie sa incepem sa cautam un ,,fotograf nunta Bucuresti“, daca stam in Bucuresti de exemplu. Ofertele sunt multe si trebuie sa avem mare grija la ceea ce alegem: daca este posibil, obtinerea unor referinte este mai mult decat binevenita, iar daca fotograful are si un site web, este si mai bine, pentru ca ii putem vedea munca si ne putem decide daca este exact ceea ce ne trebuie.

     Un alt lucru pe care trebuie sa il stim se refera la pachetele oferite si ceea ce contin ele: poate unele ni se vor parea cam scumpe, unele nu includ tot ceea ce am dori, iar unele poate nu sunt potrivite pentru noi. In acest caz, comunicarea si negocierea reprezinta cea mai usoara cale de a obtine cea mai buna oferta. Trebuie sa stiti ca nu toti fotografii pun pe primul loc profitul, ci mai sunt cativa care isi exercita meseria cu mare drag si fac totul din pasiune. Daca aveti norocul sa intalniti un astfel de fotograf, trebuie sa stiti ca in loc de fotografii, veti primi adevarate comori, pentru ca atunci cand un lucru este facut cu pasiune, este de mii de ori mai bun decat unul facut pentru bani.

     Am auzit cateva cazuri de persoane care nu au fost multumite de pozele facute la diferite evenimente, dar asta nu inseamna ca este cazul sa va panicati: sunt cazuri izolate si, dupa cum ziceam, puteti verifica dinainte cate fotografii ale persoanei pe care ati vrea sa o contractati. Este cea mai sigura si simpla cale de a va asigura ca ati ales ceea ce trebuie si ca nu veti avea surprize mai tarziu.

     Voi ati apelat vreodata la un fotograf nunta Bucuresti, sau ati lasat aceasta sarcina in maine prietenilor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.