Gaming sa fie

     Si pentru ca e perioada sesiunilor mai peste tot, am zis ca e timpul sa ma apuc de….jocuri. Credeati ca de invatat, nu? Nici vorba, sunt atatea titluri bune aparute pe piata jocurilor in ultimul timp incat am decis ca e timpul sa le acord atentia cuvenita. Nu ca pana acum le-as fi ignorat, insa cu un notebook triple core, 2 gb ddr3 si 256 video te multumesti cu minimul rezolutiei si al detaliilor. Si recunosc ca e frustrant, acum cand grafica a evoluat atat de mult, sa nu te poti bucura de ea pana in cel mai mic pixel. Asa ca, avand ceva bani de aruncat, incep sa fac cumparaturi. Intrebarea e, pc, laptop sau consola?

     Le luam pe rand, laptop? Da, atrage portabilitatea, insa am deja unul si clar, laptopurile de pe piata noastra nu sunt facute pentru a fi incarcate cu jocuri, nici macar cele cu eticheta gaming. De ce? Simplu, ventilatie slaba, incalzire rapida. Orice sistem inovator ar avea inplementat, un laptop se va incinge atunci cand rulam jocuri solicitante dpdv grafic, si la rezolutii mai putin ortodoxe. Si cand vine vorba de portabilitate, hmm, il iei pe tren pentru a te juca? Se duce bateria rapid? Il iei pentru filme? Deja nu mai e de gaming? Ai nevoie de el sa te joci la destinatie? Sa fim seriosi, pleci in concediu, delegatie, cantonamente etc. si iti cari “scula” dupa tine pentru a-ti continua misiunile in Black Ops 2? Nu prea cred, profita de plimbare si eventual, citeste o carte. In concluzie, laptopul pica.

     Consola? Pare o alegere buna, in primul rand pentru ca bate laptopul la portabilitate. O poti cara cu tine usor pentru eventuala destinatie (mai putin Polul Nord/Sud) si cand ajungi o conectezi frumos la un tv led sau lcd si iti faci treaba. Practic ai performante similare unui laptop, aceleasi dimensiuni, minus incovenientul temperaturii si minus ceva mai multi bani. Plus ca un PS3 de exemplu va face fata cu brio ani buni de-acum incolo jocurilor, in momentul de fata fiind solicitat cam 50% din potentialul maxim de capodoperele aflate pe piata

      Ultimul, dar nu cel din urma, pc-ul; evident e ideal pentru ca ti-l poti configura singur pentru o mai buna orientare spre gaming, pentru un pret posibil mai mic decat un desktop standard, insa cu siguranta nu cu mult mai mare altfel. Si totusi, vorbind de bani, o sa ai surpriza ca vei da aproape la fel ca pe un laptop, deci mult mai mult decat pe o consola. Mai adaugam si ceva din gama de monitoare pentru o priveliste ca la carte, deci se cam schimba ecuatia.

     Solutia: cel mai probabil castiga consola, si asta datorita pretului tentant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.