Generatoare pentru oameni prevazatori

     Proverbul spune sa-ti faci iarna car si vara sanie. Daca iarna asta faci car pentru vara ce va veni, inseamna ca in vara precedenta i-ai simtit lipsa. La fel stau lucrurile si cu sania. Lasand filozofia la o parte, ideea de baza e sa fii prevazator si sa te ocupi din timp de ceea ce necesita atentie, fara a lasa lucrurile pentru ultimul moment.

     Insa pana nu treci prin asa ceva probabil nu te inveti minte. Am facut cu totii asta cand era vorba de temele de scoala, completate pe fuga in pauze, sau de sesiunile din anii de studentie, in care cea mai mare parte a materiei o “aprofundai” in ziua dinaintea examenului. Fie ca au trecut cu bine sau nu, n-au fost neaparat experiente care sa ne marcheze pe viata. Cu o nota mica sau o restanta putem trai linistiti.

     N-as vrea insa sa fiu prins pe picior gresit iarna, intr-o cabana pe munte, asezonata cu un strat gros de omat cat vezi cu ochii. Multi au fost cei care au patit asta de-a lungul timpului, vazandu-se astfel izolati de civilizatie. Ar fi putut chema ajutoare, dar curentul, se subintelege, era taiat. La fel de mare e probabilitatea ca smartphone-urile zilelor noastre, consumatoare avide de curent electric, sa-ti dea stire cu tiuitul inconfundabil ca va vor lasa la greu tocmai atunci.

     Intr-o astfel de situatie, un om prevazator s-ar fi asigurat ca are la indemana un generator electric. Personal n-as alege pentru vacanta o cabana de munte care sa nu aiba un astfel de generator pe lista ei de dotari. Mi-as cumpara unul si pentru o casa construita imediat in afara unui oras de campie, cu atat mai mult fiind necesar unul intr-o zona de munte.

Sursa: egeneratoare.ro

     Cand alegi generatorul trebuie sa-ti fac un mic calcul in privinta puterii de care ai nevoie incat sa-ti asiguri necesitatile. Nu te intinde prea mult, doar strictul necesar. Ai de ales combustibilului, ca in cazul autoturismelor, intre benzina si motorina, ca cele de aici. De la caz la caz poti avea sau nu nevoie de un generator cu carcasa insonorizanta. Insa indiferent de mecanismul de pornire, combustibil, constructie, putere si asa mai departe, generatorul trebuie sa fie rezistent si fiabil, asa ca cel mai bine e sa mergi pe mana producatorilor consacrati. Nu stii care sunt si de unde poti alege? Atunci incearca site-ul Egeneratoare, vei gasi doar producatori cu state vechi ca Tecnogen, Kipor, Pramac si altii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.