Implanturi dentare

     Cati dintre voi ati avut probleme cu dantura, fie macar si o singura carie ce a trebuit tratata? 1, 2, 5, 9, 14, doar 14 nu au ridicat manutele. 15 cu mine, caci pana sa ma apuc de sportul de contact nu aveam, vorba reclamei, nici o carie. Insa dupa un timp de lovituri nu foarte tari primite in dantura la antrenament, cu tot cu protectia dentara, capeti o oarecare sensibilitate. Ca sa nu mai vorbesc de cate-o lovitura cu adevarat dura pe care ti-o ofera cate-un adversar grijuliu, in timpul meciurilor. Asa ca pana in momentul de fata am nevoit sa apelez de doua ori la implant dentar, cate unul pe fiecare parte, insa orice meserie isi are riscurile ei.

     Important e ca, atunci cand apelati la un astfel de implant, sa fiti mereu atenti, pe cat posibil ca pivotul, acel surub cel mai adesea facut din titan, sa fie pozitionat perfect incat sa nu provoace dureri in gingie, altfel o veti da jos cu prima ocazie. Totodata, materialul din care va fi facut noul (a) dinte/masea este la fel de important, si de aceea multi prefera portelanul, pentru ca ofero rezistenta sporita la activitatile de zi cu zi. Eu insa am optat pentru altceva, o solutie mai nou, conceputa astfel incat sa ofere atat rezistenta cat si flexibilitate la socuri mai mari, cum ar fi cele cauzate de o lovitura in zona respectiva.

     Aa, sa nu uit, pentru cei ce au o oarecare teama fata de tot ce inseamna cabinet stomatologic, ace, anestezie etc., a aparut pe piata ceva foarte util: inhalosedare. Cum? Cu ajutorul protoxidului de azot, altfel spus, gazul ilariant. In termeni medicali, inhaloseadarea, sau sedarea constienta este o stare de depresie minimala a nivelului de constienta ce include o stare de relaxare mintala insotita de capacitatea de a pastra caile respiratorii deschise si de a raspunde satisfacator la stimuli fizici sau la comenzi verbale. Practic, pacientul inhaleaza niste gaze impreuna cu aerul respirat, printre ele si protoxidul de azot, gaze ce vor absorbite de plamani, eliberate in sistemul circulator si ce au ca efect relaxarea celui supus tratamentului. Nimic mai simplu si mai relaxant, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.