Importanta managementului deseurilor

     Unul din aspectele ce ar trebui sa ne preocupe mereu este cel al vietii si dezvoltarii durabile. Nu doar din punct de vedere economic si social, eradicand fenomene precum foametea, saracia structurala, sau conflictele armate. Ci si o dezvoltare durabila din punct de vedere climatic si ecologic. Pentru ca altfel, n-ar mai ramane un mediu propice in care noi, ca intreaga specie, sa ne continuam existenta. Asta fara a lua in calcul intentia de a coloniza alte planete, moment pana la care va mai trece o foarte buna bucata de timp. Mai ales ca, recent, institutia americana ce supravegheaza si administreaza oceanele si atmosfera (NOAA) a semnalat faptul ca pe parcursul acestei prime luni de toamna, concentratia atmosferica a dioxidului de carbon n-a scazut sub 400 ppm (parti pe milion), atingand astfel un nou prag istoric, intr-o perioada in care procesele climatice au loc de asa natura incat acest indicator sa fie la un nivel mic fata de restul anului. In prima faza e doar un prag simbolic, insa comparandu-l cu nivelul preindustrial de 280 ppm la sfarsitul secolului al XVIII-lea, ne dam seama cat de mare este pericolul

     Insa dezvoltarea durabila pe considerente climatice si de ecologie nu inseamna doar automobile electrice. De asemenea, nu inseamna doar un viitor claditt energie din surse verzi si regenerabile, desi de ceva vreme se vorbeste si se lucreaza din ce in ce mai intens si in acest domeniu. Atentia fata de viitor inseamna si grija fata de resursele planetei si un management mai bun al acestora. Inseamna sa nu aruncam inutil mancarea doar din cauza neglijentei noastre de a nu o consuma la timp. Inseamna sa nu lasi lumina aprinsa fara rost atunci cand esti plecat cateva ore bune de acasa. Dar totodata inseamna sa avem grija si la ceea ce ramane in urma noastra, a tuturor – deseurile.

Sursa: awecompactors.ro

     Conceptul de management al deseurilor se adreseaza in special entitatilor cu personalitate juridica din mediul industrial, insa chiar si noi, oamenii trebuie sa fim deosebit de atenti in ce priveste deseurile. Pentru ca administrarea corecta a deseurilor inseamna nu doar evitarea poluarii ci si sansa de a reutiliza o buna parte din resursele la prima vedere deja consumate. Stim cu totii ca sticlele de plastic sunt candidati perfecti pentru reciclare si refolosire, iar lista exemplelor este incredibil de lunga.

     Desigur, managementul deseurilor ca proces vine cu propriile sale cerinte, printre care si aparatura specifica. Pe AweCompactors am aflat ce inseamna aceasta aparatura si anume compactoare de deseuri, compactoare EPS, prese de balotat, sau tocatoare si perfatoare. De ce AweCompactors? Pentru ca ei se adreseaza firmelor din intreaga tara si mai mult, au propria reprezentanta tehnica a producatorului acestor utilaje, asigurand astfel partea de servicii de interventie si reparatii.

     Fiecare din aceste elemente are rolul sau bine stabilit in acest intreg proces de administrare a deseurilor si conform denumirii lor, nu e prea greu sa ne dam seama ce fac mai exact aceste utilaje. Insa dincolo de detaliile tehnice ale unor compactoare, sau ale unor prese de balotat deseuri, important este sa intelegem ideea din spatele lor si anume de fi mai atenti la actiunile noastre asupra mediului inconjurator si de a invata sa gandim mai mult in termeni de dezvoltare durabila.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.