Ingerii F64

“…Inca o data, orasul nostru a fost salvat de acesti super eroi ale caror nume probabil ca nu le vom cunoaste niciodata, dar carora le vom fi mereu indatorati.”

-Auzi la ei, super eroi….Mai degraba super agenti secreti, super spioni.

-Daca tot iti place sa pozezi in super spion, ar trebui sa stii ca eroii si agentii secreti sunt “de facto” super. Ma zgarie pe ecranul meu Retina cand aud pleonasme de genul.

-Pai asta e treaba mea, sa pozez.De-aia mi-au dat numele de cod SX510 HS.

-E clar, modestia nu-i de tine dragul meu spion, cu toate astea ma bucur ca suntem in aceeasi echipa.

Cei doi protagonisti ai nostri sunt nimeni altii decat Canon SX510 HS si Ipad Mini, eroii mai neobisnuiti ai zilelor noastre, care impreuna cu cel de-al treilea colez, agentul AZ, formau cea mai de temut echipa de spionaj a momentului: Ingerii F64. Lucrurile erau simple pentru cei trei profesionisti, SX510 HS si AZ se ocupau de realizarea fotografiilor – dovezilor, iar Ipad de partea de editare si trimitere a dovezilor catre politisti, incat acestia, odata ajunsi la locul infractiunii, nu mai aveau decat sa aresteze vinovatii pe baza fotografiilor precise pe care le primeau din aceeasi sursa anonima ce se semna mereu “iM”.

-Baieti, tocmai am primit un nou pont…dar e ceva ciudat in legatura cu el. Aruncati si voi o privire.

-Interesant, spuse AZ. Profesorul Haos, acum imi este totul mai clar. Toate intamplarile din ultimele luni, ar fi trebuit sa ne gandim ca a fost ceva premeditat. Cu toate astea, nu puteam vedea legatura dintre ele. Pe cine ar deranja atat de rau activitatea Ingerilor? Ce ziceti baieti, alegerea evidenta e una singura, dar care e aia?

-Nu putem lasa parcul nepazit, cine stie ce a pus la cale acest individ. Dar daca e totusi o alarma falsa? Totodata, si invitatia la hotel poate fi o capcana in care sa ne aruncam singuri….grea alegerea chiar si pentru un super aparat foto ca mine.

-Profesorul mizeaza pe faptul ca suntem o echipa, deci nu ne vom desparti. Insa exact asta vom face. SX510, noi doi vom merge in parc pentru a vedea ce se intampla acolo, iar in timpul asta iM va ramane la sediu incercand sa afle mai multe despre ilustrul nostru adversar.

-Dar…

-iM, asculta-ma cu atentie. Avem incredere in tine, esti cea mai buna tableta si tocmai de-asta te-am ales. Nimeni nu editeaza pozele ca tine, oriunde, oricand, nimeni nu ne acopera urmele asa de bine cum o faci tu, si n-as alege pe nimeni altcineva in locul tau chiar de as avea ocazia. Am nevoie sa decriptezi mesajul profesorului Haos. Din cate se pare, literele sunt taiate din ziare diverse, dar recente, cerneala se pastreaza inca bine. Intra in bazele de date si vezi cine a facut comanda de mai multe ziare cu cel mult o zi in urma. Sunt convins ca aceasta noua diversiune a luat nastere dupa reusita ultimei noastre misiuni, asa ca totul e foarte recent. Dupa asta, afla de unde a venit mesajul electronic, conecteaza-te la camerele video ale hotelului si vezi cine s-a cazat ieri si azi. Verifica-le identitatile si motivul vizitei in oras. Am plecat, sa ne tii la curent.

……………………………………………………………………………………………………………

-Nimic neobisnuit pentru o zi de primavara in parc: copii jucandu-se, oameni iesiti la plimbare, cativa dornici sa faca miscare, pana si cei ce hranesc ratele par prinsi in rutina peisajului.

-SX510, ce ai face daca n-ai fi agent secret?

-Mai mult ca sigur as iesi sa pozez peisajele din parcuri. De ce intrebi?

-Activeaza-ti zoomul. De cealalta parte a lacului, tipul cu ochelari si telefon in mana.

-Pare sa faca ceva fotografii, chiar daca nu sunt de acord cu metoda lui. Oamenii din ziua de azi nu mai realizeaza ca un telefon mobil nu se va ridica niciodata la inaltimea unui aparat foto, dar in afara de asta, nu vad ce-i cu el.

-De cand am venit aici se uita mereu inspre banca de langa locul de joaca. Aproape ca se invarte in loc, dand impresia ca face poze, insa nu l-am vazut apasand touchul telefonului deloc. In plus, a ignorat total spectacolul de pe lac, veveritele agitate din copaci. Ceva e putred….Amplifica-ti zoomul si spune-mi ce vezi pe ecranul telefonului.

-Ai dreptate AZ, omul se preface. Pe ecran e o lista de contacte, de fapt un singur contact fara nume, iar degetul lui e in dreptul butonului de apelare

-E o bomba, in geanta aia e o bomba. Repede, fa-i poze. iM, ne auzi?

-Tare si clar.

-SX510 iti va trimite acum prin wireless cateva poze ale suspectului, alerteaza imediat politia. Ai aflat ceva de profesorul nostru?

-Din pacate va trebui sa ne descurcam pe cont propriu. Am reusit sa dau de urma mesajului, iar sursa se pierde undeva chiar in sediul politiei. Cat despre hotel, o singura persoana pare sa iasa in evidenta, un domn care a platit cash, probabil dorind sa evite urmele lasate de cardurile electronice. Incerc sa-i compar semnatura de la receptie cu baza de date a angajatilor din politie si….nu se poate….Semnatura vizitatorului are mai multe puncte comune cu cea a comandantului. Oricat a incercat sa-si modifice scrisul, literele se aseamana si programul de identficare nu da gres.

-Am inteles iM, ne vom ocupa intai de prima tinta apoi ne organizam din mers.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

-iM, tinta a fost neutralizata, suntem in drum spre sediul politiei, ai mai aflat ceva?

-Da, se pare ca comandantul nu a intrat decat o singura data  in camera platita pe cateva zile in avans. A lasat o servieta inauntru, dar nu am putut afla ce contine. Desi inregistrarile video nu sunt cele mai bune, am reusit cu softurile de editare video sa le imbunatatesc claritatea incat le putem folosi ca dovezi. In scurt timp voi face si legatura intre mesajul trimis si calculatorul comandantului. O sa regrete ca nu si-a luat o tableta, imobilitatea calculatorului ii va veni de hac. Cum s-ar zice, e prins cu mata-n sac.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

-Bine-ati venit, cu ce va poate fi de folos politia in aceasta minunata zi?

-Minunata comandante? Minunata pentru ca in sfarsit iti vei duce planul la bun sfarsit?

-Ce plan? Despre ce vorbiti?

-Inceteaza comandante, sau mai bine zis, profesore Haos. Stim totul, Ingerii F64 afla mereu totul, si ar fi trebuit sa stii deja asta.

-Care va sa zica, voi erati. Nu-i nimic, nu veti putea dovedi nimic si toata lumea se va intoarce impotriva voastra. Nimeni nu va crede niste dovezi fabricate de pe dispozitive neverificate.

-Nici n-am zis asta profesore, insa chiar in timpul asta partenerul nostru iM, cel care a trimis de-atatea ori ponturile anonime politiei, a transferat toate inregistrarile video, mesajul si pozele omului tau din parc in calculatorul tau de-aici din birou. Poate pe noi nu ne va crede, insa pc-ul comandantului e demn de luat in seama. Autoritatile federale sunt deja la usa sectiei. As mai avea totusi o intrebare, de ce ai facut toate astea?

-De ce? De cand ati aparut, toata lumea va lauda numai pe voi, erati mereu in centrul atentiei, mereu super eroi si niciodata nu aveati macar curajul de a transmite un multumesc. Eu eram lasat pe locul doi, mereu sfatuit sa urmez mai mult modelul vostru. Si era cat pe ce sa scap de voi.

-In nici un caz super eroi, comandante. Poate eroi, doar atat. N-ai vrea sa-i zgarii Retina saracului iM, mai ales dupa toata aventura de azi, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.