Inspirational blog – LauraCalin.ro

     Sunt aproape 16 luni de cand m-am apucat de fotografie. Intr-adevar, nu e un numar rotund de luni, insa e un numar frumos, mai ales ca nu am facut-o neaparat din pasiune ci din dorinta de a ajuta. Cand o persoana apropiata isi doreste sa porneasca un proiect de blogging ce are ca tematica “fashion and beauty”, e clar ca pe undeva in peisaj va fi obligatoriu nevoie si de un fotograf, ca atare rolul mi-a revenit. Cu exceptia unui DSLR entry level, alta investitie in tehnica si echipament n-am facut (inca), preferand sa mizez mai degraba pe surprinderea conditiilor potrivite si nu pe crearea lor.

     Dar nu despre asta e vorba. E vorba despre cat de multa munca e in spatele unui blog chiar si cu o asa tematica, pentru ca nu e nici pe departe doar testarea outfiturilor si a produselor, cateva cadre trase la intamplare, plus cateva randuri scrise in fuga si cam atat. Daca te implici intr-un astfel de proiect si vrei rezultate cat mai bune, munca este pe masura. Esti intr-o continua cursa de informare si trebuie sa fii la curent cat mai repede cu putinta cu noile tendinte in moda. Insa ai nevoie si de propria ta doza de creativitate pentru a crea outfituri noi care sa impresioneze cat mai placut. Trebuie totodata sa stii ce produse cosmetice se potrivesc intr-o anume situatie pentru a nu da sfaturi gresite cititoarelor care te urmaresc. Pe scurt, trebuie sa ai propria ta contributie si cota de originalitate in activitatea blogului tau, insa trebuie sa stii sa “furi meserie”, cum e vorba din batrani. Adica sa te inspiri, moderat si cu bun simt, din activitatea numelor importante din domeniu, modelelor pe care ti le-ai asumat si pe care ai decis sa le urmezi.

     Unul din numele ce te-ar putea influenta daca decizi sa urmezi acesti drum este Laura Calin, creatoarea V for Vintage, cel mai importante eveniment din tara noastra dedicat designului contemporan si culturii vintage. Laura este ceea ce societatea online defineste ca “lifestyle blogger“, un om ale carui scrieri influenteaza vietile altora prin propriile experiente, trairi, idei si viziuni, oferindu-le exemplul unui alt stil de viata, fie el la nivel de mentalitate, vestimentar, culinar si asa mai departe. Pe langa amprenta personala asupra ceea ce scrie, Laura isi completeaza articolele cu informatii documentate ce evidentiaza inca o data munca si efortul din spatele unui astfel de proiect.

     Daca vreti sa culegeti cateva dintre ideile ei despre viata, sau pasiunea ei – yoga, sau pur si simplu sunteti la inceput de drum si aveti nevoie de cateva sfaturi si sugestii, pe Laura o gasiti cu usurinta pe pagina de Facebook. Poate stabiliti o intalnire la o portie de yoga sau veti avea ocazia sa vedeti cum arata o sedinta foto de-a Laurei de la inceput pana la sfarsit, sau poate chiar veti ajunge sa va implicati in proiectul V for Vintage. Important este mai intai sa constientizati ce inseamna drumul pe care porniti si mai apoi sa faceti si primul pas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.