Intre cusca si ring: debutul lui King Mo in pro-wrestling

     Muhammed Lawal, alias “King Mo” Lawal, fost wrestler amator de elita, fost campion al semi-greilor in Strikeforce, si actual wrestler profesionist: dupa ce a incheiat contractul cu Strikeforce, Lawal a decis sa impuste doi iepuri, cariera de luptator in Bellator si cea de pro-wrestler in TNA Impact Wrestling.

     King Mo intra astfel in randul care au oscilat intre cele doua scene de lupta, alaturi Brock Lesnar, Nobuhiko Takada, Bobby Lashley, Dan Severn, Antonio Inoki, Ken Shamrock, Kazushi Sakuraba si in cateva saptamani Dave “Batista” Bautista. Am fost un atent observator al pro-wrestling-ului de mic, si odata cu timpul perspectiva mea a evoluat, de la un simplu spectator, la cea mai recenta de analist atent la orice detaliu, in speranta ca voi fura cateva “miscari” inedite pentru cusca de arte martiale mixte. Si nu mica mi-a fost mirarea sa aflu ca Lawal va semna un dublu contract, urmand sa apara atat pentru TNA cat si in cadrul galelor Bellator. Daca in cusca de mma isi dovedise deja apartenenta in top 10, ramanea de vazut cum va interactiona cu lumea wrestling-ului profesionist in comparatie cu predecesorii sai.

     Si nu dupa mult timp, debutul a venit. In urma cu cateva zile King Mo a fost introdus ca fiind arbitrul special al meciului dintre James Storm si Bobby Roode, doi fosti campioni la echipe transformati de echipa de creatie in dusmani de moarte. Ma asteptam sa isi faca aparitia intr-un mod aparte, bazat pe aspectul fizic impunator, asa cum a facut-o si Brock Lesnar la revenirea in WWE, in schimb am primit….o replica ieftina a lui Mayweather, purtand un halat mult prea larg, niste sorturi de mma/box/plaja/nu se stie ce si o coroana posibil din tinichea; mai degraba regele gunoaielor decat al custii sau al ringului, nu?

     Si acum, pentru cunoscatorii pro-wrestling-ului, urmeaza o intrebare importanta: de ce ai avea nevoie de un arbitru impunator – enforcer, intr-un meci unde probabil totul va fi permis, de la lovituri sub centura pana la scaune, sticle si alte obiecte la indemana? Cu un caracter scenic prost gandit, King Mo nu va fi decat o dezamagire, o umbra a celor ce inaintea lui s-au facut remarcati atat in custile de arte martile mixte cat si in ringurile de pro-wrestling, locuri unde spectacolul de calitate se imbina perfect cu efortul si daruirea fizica.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.