Motoare pneumatice

Tehnologia ne ofera posibilitati la care nici nu ne-am gandit. Spre exemplu, multi dintre noi se gandeau in copilarie, cum ar fi sa existe un televizor mic, de purtat la mana, ca un ceas. Iata ca dupa vreo 15 ani sau chiar mai mult, dorintele ne-au fost indeplinite: exista smartwatch-uri, care ne permit sa le conectam la telefonul mobil.

Dincolo de micile dispozitive care ne fac viata mai usoara si ne distreaza, mai sunt si unele tehnologii de care poate nu suntem atat de interesati, dar care direct sau indirect, ne sunt de folos. Iar aici intra si toate acele aparate sau aparaturi de care poate nu am fost interesati sa stim cum functioneaza, cand ne-au fost prezentat in liceu, la orele de fizica spre exemplu. Dar daca nu suntem interesati de ele, asta nu inseamna ca nu sunt indispensabile.

Spre exemplu, motoarele. Primul lucru la care ne gandim cand spunem motor este o masina. Nu-i asa? Ei bine, nu doar masinile au motoare, ci si alte lucruri de care ne folosim. Lifturile spre exemplu sunt actionate de motoare adaptate pentru aceasta sarcina. Diversele utilaje folosite in fabrici functioneaza cu ajutorul motoarelor. Iar lista nu se opreste aici. Insa, nu exista un singur timp de motor, ci mai multe, in functie de destinatia lui si de felul in care produce energia. Sunt motoare pe baza de ardere, motoare hidraulice, motoare pneumatice si multe altele.

Fiecare tip de motor are propriul mecanism de a produce energia necesara functionarii, iar printre cele mai populare se afla si motoarele pneumatice. Acestea sunt motoare care transforma aerul comprimat in energie mecanica. Acestea sunt folosite in fabrici sau in alte locuri in care este nevoie de un motor mare, care sa faca fata unor sarcini uriase, intr-un mod rapid si eficient.

Asa cum puteti vedea, tehnologia este mult mai complexa decat ne-am fi inchipuit si adevarata tehnologie nu se afla in telefoanele inteligente pe care le purtam dupa noi, sau in laptopurile de ultima generatie, ci in domeniile care servesc intregii populatii, cum ar fi producerea energiei electrice si distribuirea ei.

Voi ati auzit de motoarele pneumatice? Stiati cum functioneaza?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.