Multifunctionalele, cea mai utila tehnologie

     Nu de mult am vazut pe internet o scurta animatie ce surprindea transformarile prin care trecut biroul de acasa de-a lungul timpului. Mai intai, calculatorul vechi si monitorul voluminos au facut loc laptopului. La fel a patit si CD-Player-ul, nu cu mult timp dupa.

     Clasica agenda nu a scapat nici ea transformarii, lasand locul calendarelor digitale si programelor electronice de luat notite. Cartile s-au tranformat si ele, intrand in mediul electronic, alaturi de vechile scrisori si presa scrisa. Enciclopediile sunt acum in online, impreuna cu albumele de fotografii. Este si cazul caietelor si foilor albe pe care scriam, amintiri intr-un prezent al documentelor digitale. Documente pe care acum le printam. Ne foloseam pentru asta de o imprimanta. Iar ca sa le multiplicam, de un xerox. Iar pentru a trece in suport electronic, de un scanner.

     Insa si aceste trei masinarii au cunoscut mai indeaproape evolutia tehnologica, contopindu-se intr-un singur dispozitiv – multifunctionalul. Multifunctionalele, dupa cum le spune si numele, sunt gata sa faca orice – imprimare, copiere sau scanare. Iar modelele se adreseaza tuturor, de la cele basic / entry level si pana la cele destinate birourilor si activitatii intense.

Sursa: www.e-multifunctionale.ro

     Diferenta intre doua astfel de modele se face de regula fie la viteza de printare / scanare / copiere, exprimata in numar de pagini pe minut, fie la nivel calitativ, prin rezolutia de printare / scanare si calitatea copiilor facute.

     Apar diferente si la formatele de pagina suportate, dar si la tehnologia incorporata, laser sau inkjet. Mai nou, din ce in ce mai multe multifunctionale suporta operatiuni direct din mediile de stocare tip cloud, dar si in retea sau direct prin transmitatoarele wireless ale smartphone-urilor. Producatorii sunt si ei destui la numar: HP, Canon, Lexmark, Samsung, Konika Minolta, Xerox, Toshiba, astfel incat cel care are de castigat cel mai mult este utilizatorul final.

     Este insa un multifunctional o investitie utila? Da, chiar si pentru operatiuni ocazionale, utilitatea sa, mobilitatea si accesul permanent din confortul propriei case ne arata de ce multifunctional este unul din cele mai bune si apreciate produse scoase la iveala de intreaga evolutie tehnologica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.