Necesitatea salvarii datelor

Cea mai importanta informatie din ziua de astazi este cea digitala. Este raspandita in timp real si o putem folosi oricand dorim. Indiferent de domeniul despre care vorbim, informatiile sunt create si stocate in fiecare zi, pentru a ajuta la progresul intregii omeniri. Si pentru ca informatiile digitale sunt pretioase si pentru ca le putem pierde in orice moment, fara sa vrem, trebuie sa stim ca in momentul in care lucram cu ele, este necesar sa luam anumite masuri.

Cel mai simplu exemplu este cand scriem un document Word, pe care trebuie sa il salvam periodic. Sau trebuia, pentru ca versiunile noi de Office au optiunea de salvare automata. Daca nu ar exista si daca ar trebui sa salvam noi modificarile, ar fi posibil sa pierdem informatiile pe care le scriem. Cum? Fie uitand sa salvam si inchizand documentul (cui nu i s-a intamplat), fie aparand o eroare si astfel documentul se inchide automat, fie putem sterge tot din greseala si restul de exemple poate continua.

Asa se intampla si cu restul informatiilor digitale si nu numai. Daca nu sunt salvate la timp si intr-un loc sigur, e posibil sa se piarda. Iar acest lucru trebuie protejat in special in cadrul companiilor, unde informatiile inseamna date pretioase, prin care companiile functioneaza. De aceea, este bine sa se realizeze in fiecare zi backup-uri, care au rolul de a stoca toate datele rezultate in acea zi.

Bineinteles ca acest lucru se poate face de catre un angajat al companiei sau de catre o firma care isi ofera serviciile. O firma de IT poate oferi si servicii de backup fisiere pentru companii, in timp real sau in functie de ceea ce se discuta in prealabil.

Un astfel de serviciu este indispensabil unei companii care tine la siguranta datelor si la pastrarea lor, pentru ca stie cat sunt de utile pentru bunul mers al companiei. Asa ca nu uitati: necesitatea salvarii datelor nu a aparut recent, insa din ce in ce mai mult o resimtim si noi, ca utilizatori casnici, dar mai ales companiile, indiferent daca sunt mici sau mari.

Voi va salvati datele la timp?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.