Necesitatea unei camere de supraveghere ip

     Camera de supraveghere IP nu este nimic altceva decat evolutia clasicelor camere de supraveghere. Si cu toate ca un singur element le diferentiaza, elementul acesta este cu adevarat unul pe cat de simplu de implementat, pe atat de util si apreciat. Transmiterea si primirea fluxului video in timp real, prin intermediul conexiunii la internet este unul din cele mai bune lucruri ce au fost implementate in materie de securizare a unui perimetru. Si in timp ce marile institutii si companii au sisteme de supraveghere ultraperformante cu scanare faciala si asa mai departe, pentru o locuinta o camera de supraveghere IP cu un raport calitate/pret excelent este minimul si in acelasi timp cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci pentru a-ti securiza casa.

Sursa: www.comenzi.ro

     Prima camera IP (eng., “internet protocol camera”) a fost scoasa pe piata in anul 1996, fiind una de tip centralizat, ce avea nevoie de un soft separat numit “network video recorder” pentru a controla inregistrarea video, transmiterea informatiilor via internet si managementul alarmei. Cu timpul, si aceste camere IP au evoluat pana la modelele descentralizate, avand aceste functii deja implementate, practic camerele de supraveghere pe care le cunoastem cu totii in ziua de azi.

     Cum te protejeaza o camera IP impotriva hotilor si a incidentelor neplacute? O camera de supraveghere in general poate da peste cap planurile raufacatorilor odata ce iau cunostinta cu un astfel de element de securitate. Asadar, actioneaza mai degraba din punct de vedere preventiv din moment ce n-ar putea imobiliza sau neutraliza efectiv raufacatorii asa cum o face de exemplu un caine de paza. Insa aceste camere IP, permitandu-ti sa vezi in timp real ceea ce inregistreaza, poate ajuta nu doar la identificarea ulterioara si prinderea celor vinovati, dar mai ales la luarea de masuri in timpul si chiar cu ceva timp inainte de petrecerea evenimentelor daca exista suspiciuni. Anumite studii au relevat faptul ca rata infractiunilor scade cu aproape 80 de procente prin simpla a unor camere de supraveghere. Daca mentionam si faptul ca Londra, unul din orasele bine pazite si sigure ale lumii actuale are o camera de supraveghere cam la fiecare 10 persoane, ne dam seama cu usurinta ca investitia intr-o camera de supraveghere si mai ales intr-un model IP este cat se poate buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.