Notariat Crangasi

     Ca orice tanar care hotaraste sa isi intemeieze o familie si sa isi construiasca o casa, cel mai bun prieten al meu a inceput deja demersurile pentru ,,a fi om la casa lui”. Initial, voia sa isi construiasca o casa, dar a gasit o oferta foarte bun si si-a schimbat planurile: va cumpara o casa in Bucuresti, aproape de parintii lui, astfel incat sa il poata ajuta in caz de nevoie. O sa isi achizitioneze casa impreuna cu sotia lui, prin Programul Prima Casa si deja au inceput formalitatile. Au negociat cu proprietarul casei, au discutat cu reprezentantii bancii prin care vor contracta creditul si totul este in regula. Le mai lipseste un singur lucru: sa mearga la un notariat pentru a incheia contractul de vanzare cumparare. Toate bune si frumoase, s-au gandit sa aleaga un notariat din zona lor, asa ca au inceput sa caute pe internet: ,,notariat Crangasi”. Au inceput sa compare preturile, pana au gasit un notariat pe placul lor (preturile difera in functie de fiecare birou notarial in parte). Pentru ca totul era in regula, au decis sa inceapa procedurile si sa semneze contract de vanzare cumpare Prima Casa, la notariat Crangasi.

     Nu a fost nicio problema, asa ca in scurt timp, au devenit proprietarii casei mult visate. Dar greul abia acum incepea: fiind o casa ,,la cheie”, trebuia mobilata si decorata, gradina aranjata, personalizata, totul pentru a arata ca ,,acasa”. A durat vreo doua saptamani pana s-au putut muta, insa a meritat tot efortul: acum au o casa pe care le-o arata tuturor prietenilor si cunoscutilor si care este mandria lor, momentan. In definitiv, cum sa nu te mandresti cu o casa pe care o cumperi? Chiar daca este prin programul Prima Casa, tot ,,muncita” este, pentru ca vor achita ratele lunar! Si pentru ca ulterior au mai avut nevoie de cateva acte legalizate, au apelat tot la acel notariat Crangasi la care au incheiat si primul contract de vanzare cumparare Prima Casa (de fapt, primul si ultimul).

     Zilele trecute le-am vizitat si eu casa si sincer sunt putin invidios. Dar stiu ca la anul, pe vremea aceasta, voi avea si eu casa mea, probabil tot prin intermediul programului Prima Casa, iar daca voi avea nevoie de un notariat, voi sti la cine sa apelez!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.