Nu lasa netratat atacul de panica!

În ziua de astăzi tehnologia ajută mai mult decât am fi crezut vreodata. Însă tehnologia are și părțile ei negative. Să luăm exemplul rețelelor de socializare. Rețelele de socializare sunt foarte bune dar folosite în exces pot contribui la agravarea anumitor stari. Nu tot ce vedem pe rețelele de socializare este adevărat si nu trebuie sa ne întristăm în momentul în care vedem ca o anumită persoană are viața perfectă. Lucrurile nu stau deloc așa.  Viața perfectă din spatele conturilor de socializare de multe ori nu există. Persoanele care își expun viața sunt oameni ca noi cu griji și cu probleme, pe care vor să le ascunda in încercarea de a arăta o viață perfectă, dar care nu este a lor. De aceea ar trebui să filtram  informațiile care apar pe rețelele de socializare și să nu mai fim invidioși pe anumite persoane.

Tot datorită tehnologiei am început să ducem un stil de viață nu tocmai sănătos. Mâncarea nesănătoasă, lipsa de mișcare, programul prelungit la munca, grijile de zi cu zi… toate contribuie la starea noastră psihică. Chiar și persoanele care aparent sunt fericite au momente în care nu se simt bine. Pentru a rămâne sănătoși din toate punctele de vedere (atât fizic, cat si psihic) ar trebui să cerem ajutor încă de la primele simptome. 

Iar când vorbim de psihic,  aproape toți suntem afectați.  In ultima perioadă, cele mai comune stari negative, dacă putem să le numim așa sunt atacurile de panică. Atacurile de panică nu sunt altceva decât episoade de anxietate foarte crescută, cărora li se adaugă anumite simptome fizice. Aceste simptome fizice nu sunt periculoase, sunt doar rezultatul psihicului. Spre exemplu o persoană foarte stresată poate ajunge să confunde atacul de panică cu un infarct.

Atacul de panică apare brusc fără vreun semn prevestitor. Persoana care experimentează un atac de panică va fi luată prin surprindere și vă simti unele dintre următoarele simptome: palpitații, dureri în piept, senzație de sufocare, greata sau disconfort abdominal, transpirații reci, tremurături, frica exagerata, amețeli. In sine, atacul de panică nu este periculos pe moment. Însă o persoană care a avut un atac de panică trebuie să se prezinte cât mai repede la medic pentru a afla cauza acestuia și pentru a-l trata. Netratat la timp sau tratat insuficient, atacul de panică se va croniciza și poate fi asociat cu depresia sau cu alte adicții. Pentru a scăpa de simptome, unele persoane este posibil să înceapă să bea, iar de aici până la alcoolismul nu este decat un pas.

Pentru a trata atacul de panică trebuie intervenit asupra cauzei. Sunt mai multe cauze ce pot conduce la declanșarea atacurilor de panică, cum ar fi anumite afecțiuni, consumul anumitor substanțe, stresul, anumite carente in organism, lipsa somnului și așa mai departe.

Primul pas pentru tratarea atacurilor de panică  este consultarea unui medic psihiatru. Contrar credințelor din țara noastră, nu este nicio rușine să mergem la un medic psihiatru sau psiholog.  Dacă ajungem încă de la primele simptome, avem mari șanse să ne vindecăm fără alte complicații. Tratamentul se va stabili abia în urma unor investigații complete, pentru a înțelege cauza atacului de panică. Trebuie să înțelegeți că orice afecțiune psihică se poate trata, insă este nevoie de cooperare medic-pacient.

De asemenea dacă nu sunteți siguri că ati avut un atac de panică, ar trebui să consultați medicul de familie, pentru că așa cum știm, anumite boli pot da simptome asemănătoare. Asa că este mai bine să preveniți și să fiți siguri că simptomele pe care le sintiti sunt cauzate de un atac de panică.

Iar dacă doriți să vorbiți cu un medic psihiatru și locuiți în zona Sebes, Deva, Hunedoara, Alba-Iulia, va recomand Spitalul Privat de Psihiatrie Laura Catana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.