O vacanta de neuitat in Alba Iulia

     Ce-ati zice de o propunere pentru vacanta ce urmeaza? Sau pentru cea de vara, pentru ca e mult, mult prea plictisitor sa faci acelasi lucru in fiecare an, in aceeasi perioada, mai exact sa mergi la mare. Nu trebuie sa mergi pe litoral, fie el al nostru, sau cel bulgaresc, sau chiar in Grecia, doar pentru ca e vara si exista o regula nescrisa conform careia concediul de vara inseamna neaparat mers la mare. La fel si de 1 mai, in special anul acesta cand Pastele si vacanta de Paste se suprapun cu prima zi din ultima luna a primaverii. Ce-ati zice in schimb de o plimbare in imprejurimile orasului Alba Iulia?

     Am fost in Alba Iulia in primavara anului trecut si e una din destinatiile tarii noastre pe care trebuie sa le vedem inainte de a incepe sa facem escapade turistice peste hotare. Oras ridicat pe locul fostului castru roman Apulum, Alba Iulia, oras situat pe malul Muresului, poarta incarcatura istorica a unirii celor trei principate romane in urma cu aproape o suta de ani, pe 1 decembrie 1918. Odata ajuns in Alba Iulia nu ai cum sa ratezi cetatea Alba Carolina, o fortareata cu sapte bastioane construita intre anii 1716 – 1735, cea mai impunatoare constructie de acest fel din sud-estul continentului nostru.

     Obiectivele insa nu se opresc aici, ci continua cu Catedrala Romano-Catolica si cea a Incoronarii, Muzeul si Sala Unirii, Biblioteca Batthyaneum, Palatul Principilor, celula lui Horea, Closca si Crisan, Universitatea 1 Decembrie si obeliscul ridicat in memoria lor, Poarta Castrului Roman, statuia voievodului Mihai Viteazul, monumentul lui Avram Iancu, monumentul Custozza, ruinele bazilicii lui Gyula si asa mai departe. Iar muntii Sebesului sunt si ei cat se poate de aproape. Cum te poti bucura cel mai bine de o astfel de vacanta? In primul rand e musai sa lasi tehnologia acasa. Nu cara dupa tine laptopul sau tableta pentru a fi tentat sa pierzi vremea cu seriale noi si asa mai departe. Pur si simplu bucura-te de vacanta. Si inchiriaza o masina cand ajungi acolo pentru a te putea deplasa usor oriunde ai chef. Odata ajuns in Alba Iulia mergi la KM Rent, rezerva-ti masina si pune-te pe vizitat.

http://www.kmrent.ro/get-car/27

Sursa: www.kmrent.ro

     Vanasem cu ceva timp in urma un C3 ca posibila achizitie auto insa nu s-a concretizat, dar totusi am incercat-o din nou doar de dragul condusului. Mai poti alege intre modelele 206, 307 si 407 de la Peugeot, Citroen C4 sau C5 si modelele Clio, Megane, Laguna ale Renault. Totusi, mai putin conteaza ce masina alegi sa inchiriezi cat conteaza vacanta in sine si amintirile, de preferat placute, cu care vei ramane dupa aceste zile departe de rutina cotidiana. Mai sunt cateva saptamani pana la vacanta de primavara si Alba Iulia este o destinatie pe care trebuie sa o iei in seama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.