Paris, mon amour!

     M-am hotarat sa vizitez Parisul cat mai curand posibil si asta s-a intamplat intr-o conjunctura putin ciudata, cu cateva zile in urma, dupa ce am vazut un film. Da, un film, un horror de buget, mai degraba psihologic decat genul clasic in care jump scare-urile sunt la ele acasa, dar un film de buget foarte bine facut pe nisa lui a carui actiune se petrece in catacombele Parisului. Si nu in partea deschisa oficial turistilor, ci in tunelurile invaluite in mister ce reprezinta atractia cea mai des trecuta cu vederea a capitalei franceze. Care sunt obiectivele turistice principale care atrag zeci sau sute de milioane de turisti anual in Paris? E vorba desigur de Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, catedrala Notre-Dame, bazilica Sacre-Coeur, Champs- Elysees dar si celebrul cabaret Moulin Rouge, palatul Garnier (actual sediu al Operei din Paris), faimoasa universitate Sorbonne si nu in ultimul rand muzeele Luvru, Orsay, Picasso, Georges Pompidou. Nu trebuie ratata nici sora mai mica a simbolului american, Statuia Libertatii, monument pe care de altfel francezii l-au daruit americanilor in 1886 cu ocazia implinirii a 100 de ani de la semnarea Declaratiei de Independenta.

     Pana la a continua lista obiectivelor ce trebuie vizitate odata ajunsi in Paris, trebuie intai si-ntai sa ajungi acolo, iar cum cele cateva zile de vizitat vor insemna o oarecare cheltuiala, nu mica dar nici foarte foarte mare, te vei gandi sa recuperezi cate ceva la transport. Vei gasi bilete de avion ieftine de la Aerotravel.ro fara bataie de cap, indiferent ca destinatia ta e Parisul sau esti in cautare de bilete de avion pentru America pentru a vedea Statuia Libertatii in original. Paris – Franta, Statele Unite, Declaratia de Independenta …. stiti cine lipseste pentru a inchide triunghiul acestui eveniment istoric? Marea Britanie, care iti ofera si ea la randul ei destule obiective turistice, fie si numai in capitala, pentru a fi tentat sa arunci o privire si la oferta de bilete de avion pentru Anglia.

     Revenind insa la atractiile mai putin cunoscute publicului larg, catacombele Parisului reprezinta un mic oras in sine sub vasta capitala franceza, o atractie ce nu e pentru cei mai putin aventurosi si pe care de-abia astept sa o vizitez peste doar cateva saptamani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.