Pentru ce sunt bune rafturile metalice?

De mic copil am fost invatat sa imi asez lucrurile si sa le sortez, astfel incat sa nu ramana spatiu nefolosit, iar spatiul liber sa il folosesc pentru alte activitati. Consider ca asa este cel mai bine, decat sa las lucrurile imprastiate, asa am loc mai mult si pot cumpara mai multe lucruri. Cand eram mai mic nu ma interesa aspectul camerei, dar acum imi dau seama ca in locul gramadei de jucarii putea foarte bine sa incapa un fotoliu sau un scaun, sau de ce nu, o planta ornamentala, care sa aduca un plus de oxigen.

Pe masura ce am mai crescut, mi-am dat seama ca spatiul este din ce in ce mai pretios si ca, de multe ori, nu am cum sa asez unele lucruri decat daca o sa cumpar niste rafturi speciale, supraetajate. Zis si facut, am luat masurile si apoi am inceput sa merg prin magazine, sa gasesc ceva potrivit pentru casa mea. Stiam ca trebuie sa iau trei rafturi, unul pentru debara, unul pentru sufragerie si unul pentru camera mea. Dupa ce m-am invartit prin magazine, mi-am dat seama ca nu prea am nicio sansa sa gasesc ceea ce imi trebuie, asa ca am ales varianta mai ,,comoda”, cautatul pe internet. Si dupa cateva cautari, am ajuns la ceea ce imi  trebuia, utilizand tag-ul de cautare ,,raft metalic”. Am selectat dimensiunile si culoarea si apoi am asteptat cuminte comanda.

Dar ce mi-a atras atentia a fost faptul ca aceste rafturi metalice nu se utilizeaza doar in locuinte, ba mai mult, prima lor intrebuintare a fost industriala. Poate va intrebati unde se utilizeaza? In principal, in depozite. Dupa cum stim, depozitul este un spatiu de stocare foarte mare, iar multumita acestor rafturi, numarul de produse care pot fi pastrate este de pana la 20 de ori mai mare, decat daca nu le-am utiliza. Cum? Este vorba despre suprapunerea mai multor polite, care pot sustine mai multe produse, decat s-ar utiliza o singura polita. Iar acest lucru este foarte util pentru toate tipurile de produse, indiferent de marimea si greutatea lor. Bineinteles ca trebuie asezate cu grija si ordonat, astfel incat sa nu cada, iar greutatea sa fie distribuita uniform, ca sa se evite astfel accidentele. Un raft metalic nu trebuie sa fie foarte complicat, atunci cand se folosesc produse simple, dar nici prea simplu, cand e vorba despre produse voluminoase.

Iar aranjarea produselor pe rafturi si in depozite, nu este intamplatoare. In functie de tipul depozitului si destinatia lui, trebuie sa se tina cont de mai multe lucruri. Spre exemplu, daca depozitul este mixt, nu se pot pune produse foarte diferite unele langa altele. De exemplu, nu se pun brichete sau chibrituri langa produse inflamabile. Nu mai trebuie sa explic de ce, nu?

Indiferent de domeniul in care se utilizeaza, pentru uz casnic sau pentru uz industrial, in depozite, rafturile metalice sunt primordiale pentru salvarea spatiului si extinderea lui. De ce sa depozitam doar cateva produse, cand putem depozita de cinci ori mai multe de exemplu? Bine ca s-au inventat rafturile metalice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.