Petsmag – magazinul animalelor de companie

     Putine sunt lucrurile care te pot responsabiliza mai mult decat cresterea unui animal de companie. Fie ca esti copil, adolescent sau de ce nu, tanar in toata firea, sa cresti un animal de companie poate fi o aventura solicitanta a carei recompensa o primesti zi de zi. In plus, daca esti prin preajma varstei de 25 de ani, poate fi un experiment pentru vremea cand iti vei intemeia propria familie si va veni timpul unui bebelus.

     Cum spuneam, cresterea si ingrijirea unui animal de companie implica o doza destul de mare de responsabilitate. Nu inseamna doar joaca si distractie, ci sa fii atent sa nu-i lipseasca nimic, sa ii acorzi mereu atentia necesara si nu in ultimul rand sa nu ii igonri starea de sanatate. Petsmag aduna intr-un singur loc multe lucruri de care animalul de companie are nevoie. De exemplu, unul din primele lucruri de care cainii sau pisicile au nevoie atunci cand varsta le-o permite este o deparazitare completa, atat externa cat si interna. Procesul se poate repeta periodic sau atunci cand situatia o impune. Hrana este si ea fara indoiala extrem de importanta. Asa cum noi ne ingrijim organismul asigurandu-i micro si macronutrientii necesari unei functionari cat mai optime, intocmai si companionul nostru necuvantator are nevoie de o mancare adecvata. Hrana canina de exemplu se alege in functie de varsta catelului (junior, adult, senior) si talia lui (mica, medie, mare, foarte mare), fiecare exemplar avand nevoi specifice si un raport diferit de vitamine, minerale si macronutrienti. Este indicat sa alegeti produse cunoscute si cu recomandari reale, ale unor producatori cunoscuti de hrana pentru catei – Royal Canin, Acana, Pedigree, Orijen, Friskies si asa mai departe. Insa nu doar pentru caini este important acest aspect, fiecare animal de companie avand nevoie de hrana adecvata.

     Nici igiena nu trebuie ignorata. Pisicile ce stau preponderent in casa au nevoie de litiera, recipient ce trebuie curatat si dezinfectat periodic si pentru care au aparut chiar si deodorante, care, amestecate cu orice tip de nisip, elibereaza un parfum ori de cate ori pisica utilizeaza litiera, mentinand prospetimea litierei timp indelungat si alungand mirosurile neplacute. In schimb samponul sau balsamul pentru animalute nu mai este ceva nou, iar accesoriile pentru periaj nici atat. Dar igiena orala din pacate este un detaliu la care, din pacate, multi dintre proprietarii de animale de companie nu se gandesc, cu atat mai rau cu cat igiena dentara a animalelor nu este cu mult diferita de cea a noastra.

Sursa: petsmag.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.