Piata de real estate din Cluj

     Sunt oameni care prefera oricand o casa unui apartament, in timp ce altii nu ar fi asa incantati sa schimbe modul de a trai specific apartamentului cu cel al unei case individuale. Desigur, fiecare din cele doua solutii au avantajele si dezavantajele lor, parti bune si mai putin bune. De o parte, apartamentul poate fi mai ieftin deoarece platesti strict spatiul construit, in timp ce la pretul unei case se mai adauga si cel al terenului aferent. Vorbind in continuare de aspectele financiare, preturile vor varia, desigur, de la zona la zona in cadrul aceluiasi oras, dar se vor diferentia si la nivel national, in functie de regiuni si de orase.

     Marile orase, cele mai dezvoltate din punct de vedere financiar, vor veni cu oferte pentru locuinte pe o plaja de preturi similare, dat fiind ca fiecare astfel de oras reprezinta un punct esential al tarii, prin urmare oportunitatile, costurile dar si veniturile vor fi intr-o anumita masura aceleasi. Vorbim aici de orase precum Constanta, Brasov, Timisoara, Cluj si desigur, capitala, Bucuresti. Cei mai multi dintre noi sunt familiarizati cu preturile locuintelor din Bucuresti, insa care sunt, de exemplu, ofertele de vanzare case in Cluj?

     Mi-a atras atentia o casa situata in zona Dezmir, nu foarte departe de aeroportul din Cluj, casa din caramida, cu o suprafata construita de 137 metri patrati si utila de 110 metri patrati, pe 2 nivele, cu 3 dormitoare, 2 bai, evident living si bucatarie, dar si un teren de 450 metri patrati, suficient pentru a planta destule flori, cativa arbusti, destul cat sa simti ca locuiesti la curte si nu la bloc. Pretul acestui proiect este de 75000 euro, fiind asadar orientat catre cei cu venituri undeva peste medie.

Sursa: www.edenimobiliare.ro

     Daca facem trecerea spre zona veniturilor mari, nici in acest segment oferta nu este de neglijat. Chiar daca multe din proiecte nu difera foarte mult de cele din zonele inferioare de pret ca suprafata a casei sau a terenului, diferentierea se face in schimb din punct de vedere al finisajelor, arhitecturii si mai ales al amplasamentului terenului in raport cu orasul, insa la fel stau lucurile si in alte zone de real estate din intreaga tara.

Eden Imobiliare, str. Dorobantilor nr 42, Ap 14, Et 1 Cluj-Napoca, Romania 400117, Phone: 0371376027

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.